Societat 07/12/2022

Lloguer exprés a Palma: una de cada quatre habitacions dura menys de 24 hores anunciada

Registra un 4% més que la mitjana estatal i se situa en el top deu de ciutats on les ofertes duren menys temps al mercat

2 min
El Consell de Ministres preveu aprovar mesures per ajudar el lloguer

PalmaEl 25% de les habitacions en pis compartit que es van llogar l'octubre a través d'Idealista no feia ni un dia que eren al mercat, segons un estudi publicat aquest dimecres pel portal immobiliari. Això vol dir que una de cada quatre habitacions de lloguer a Palma dura menys de 24 hores anunciada.

En aquest sentit, Palma registra un 4% més que la mitjana a tot l'Estat. D'aquesta manera, se situa en el top deu de ciutats on les ofertes de les habitacions duren menys temps al mercat. Concretament, es troba a la sisena posició.

Entre les 20 ciutats en què hi va haver a l'octubre més operacions de lloguer d'habitació, Almeria (36%) és la que concentra un percentatge més alt d'habitacions que van estar 24 hores o menys al mercat. Seguidament, hi ha Granada (31%), Alacant (28%), Màlaga i Las Palmas (27%), Barcelona (26%) i Sant Sebastià (25%). A més, per sobre de la mitjana estatal també s'hi troben Madrid , València, Valladolid i Sevilla.

Per altra banda, les ciutats amb taxes inferiors a la mitjana estatal són Vitòria –on el 20% de les habitacions de lloguer en pis compartit que es van llogar durant el mes d'octubre va estar 24 hores o menys al mercat– Pamplona, Múrcia, Salamanca, Bilbao i Saragossa.

Les compravendes d'habitatge a les Balears baixen un 20,9%

Pel que fa a les compravendes d'habitatge a les Balears, aquestes van baixar a l'octubre un 20,9%, respecte del mateix mes de 2021, segons l'Estadística Registral Immobiliària publicada aquest dimecres pel Col·legi de Registradors. De fet, les Illes són la comunitat autònoma que ha viscut el descens interanual més important. Posteriorment, se situen La Rioja (-11,8%), Castella - la Manxa (-1,5%) i Cantàbria (-0,7%). En l'àmbit estatal, les compravendes van assolir les 48.745 operacions, un 9,7% més que el mateix mes de l'any anterior.

stats