Operació 'Escac i mat'
Societat 16/03/2024

En llibertat 10 dels detinguts de l'operació 'Escac i mat' i envien a la presó la resta

El jutge ha ordenat la presó comunicada i sense fiança per a set dels arrestats

ARA Balears
1 min
Joaquin Fernandez 'El Prestamista'

PalmaUn total de deu dels detinguts a l'operació 'Escac i mat' contra el narcotràfic han quedat en llibertat amb càrrecs, mentre que per als altres 13, que divendres van passar a disposició, el jutge els ha decretat presó provisional.

En concret, el titular del Jutjat d'Instrucció 12 de Palma ha ordenat la presó comunicada i sense fiança per a set dels arrestats, mentre que per a sis detinguts s'ha dictat presó provisional eludible amb fiances que oscil·len entre els 10.000 i els 30.000 euros amb l'obligació de personar-se periòdicament al jutjat.

Els arrestats, entre ells Carlos Cortés el Charly i Joaquín Fernández el Prestador, han estat traslladats en un autocar de la Guàrdia Civil i diverses furgonetes. L'arribada ha generat expectació a la porta dels jutjats, on han acudit alguns familiars. Un home ha hagut de ser apartat per un vigilant de seguretat i agents de la Guàrdia Civil en intentar apropar-se al seu pare quan era conduït a l'interior de l'edifici judicial.

Amb aquest macrooperatiu l'Institut Armat dona per desarticulada una de les majors organitzacions d'introducció de cocaïna a Espanya. L'operació es va desenvolupar durant tota la jornada de dimecres i va concloure amb 39 detinguts i 71 escorcolls. La majoria de les detencions es van dur a terme a Mallorca, encara que també hi va haver actuacions a València, on s'han practicat 11 escorcolls.

stats