Operació contra el narcotràfic
Societat 15/03/2024

64 detinguts i més d'una tona de cocaïna intervinguda: cop policial al narcotràfic a les Illes Balears

La Guàrdia Civil assegura que ha desarticulat l'organització criminal

ARA Balears
2 min
Un dels detinguts passa a disposició judicial

PalmaLa Guàrdia Civil ha donat per tancada la macrooperació policial coneguda amb el nom d''Escac i mat' que s'ha fet a diversos indrets de l'Estat i que a les Illes Balears s'ha saldat amb 64 persones detingudes, més d'una tona de cocaïna intervinguda, 40 immobles i 148 comptes corrents intervinguts (valorats en 8,8 milions d'euros), 300.000 euros en efectiu confiscats i 15 cotxes d'alta gamma intervinguts.

El cos armat ha explicat que aquesta operació policial va començar fa més d'un any i mig i que ara, dia 15 de març, s'ha donat per finalitzada un cop desarticulada la banda i les connexions exteriors. Les primeres detencions es van fer el desembre del 2023. En aquell moment, la Guàrdia Civil va arrestar nou persones que formaven part d'un càrtel colombià que era l'encarregat de subministrar la droga a diferents punts de l'Estat (València, Toledo, Múrcia i les Illes Balears).

En la segona fase de l'operatiu, a final del mes de gener d'enguany, es van detenir simultàniament 16 persones a València, Palma i Toledo i es van escorcollar 23 immobles i locals de l'organització criminal. A més, en aquella actuació policial es van confiscar també grans quantitats de droga, 80.000 euros en efectiu i es van bloquejar 48 comptes bancaris i propietats valorades en gairebé dos milions d'euros.

La fase final de l'operació 'Escac i mat' es va dur a terme aquest mateix dimecres a Mallorca, on la Guàrdia Civil va fer 71 escorcolls i 39 detencions només a Mallorca i 11 a València. Durant els escorcolls i la investigació, els agents del cos armat van descobrir que l'organització criminal tenia grans mesures de seguretat i que en els habitatges d'alguns dels detinguts havien excavat túnels que connectaven amb els habitatges confrontants per poder fugir si la Policia Nacional o la Guàrdia Civil els intentaven detenir.

stats