Societat 27/09/2019

El primer cas de listèria detectat enguany a les Balears no està relacionat amb el brot d’Andalusia

La Conselleria espera el resultat de les proves de Microbiologia del segon pacient

Ara Balears
1 min
El bacteri 'Listeria monocytogenes'

PalmaEl Centre Nacional de Microbiologia descarta que el primer cas de listèria detectat enguany a les Balears estigui relacionat amb el brot d’Andalusia. La Conselleria de Salut i Consum espera els resultats de la mostra del segon pacient diagnosticat a les Illes.

El pacient va ingressar a principi de setembre a un centre sanitari privat de Mallorca. L’Hospital Universitari de Son Espases va confirmar la presència del bacteri i va enviar-ne les mostres al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda (Madrid), que ara ha descartat que el cas estigui relacionat amb el brot aparegut a escala estatal.

La Conselleria de Salut i Consum encara espera conèixer si el segon cas de listèria detectat a l’illa el 20 de setembre, en aquest cas una persona ingressada en un centre hospitalari públic de Mallorca, està relacionat amb el brot d’Andalusia. El Centre Nacional de Microbiologia de Madrid analitza aquestes mostres i en els propers dies confirmarà o descartarà que es tracta de la mateixa soca de l’esmentat brot. El pacient, per part seva, rep el tractament antibiòtic corresponent per a aquests casos

stats