Societat 26/02/2020

La línia d’avals ISBA genera 782 llocs de feina durant el 2019

Aquest 2020, la nova línia incentivarà els projectes d’inversió en sostenibilitat i economia circular

Ara Balears
2 min
Imatge de la reunió.

PalmaLa línia d'avals ISBA, que tutelen el Govern de les Illes Balears i la Societat de Garantia Recíproca ISBA SGR en suport de petites i mitjanes empreses i iniciatives emprenedores a les Balears, ha generat 782 llocs de feina durant el 2019 i ja està a disposició la nova convocatòria 2020, segons han informat en un comunicat.

Durant el 2019, la línia ISBA-CAIB ha aconseugit 451 operacions empresarials avalades, amb un import mitjà de 80.504 euros. L’import global finançat se situa en 36,3 milions d’euros, més del 60% els quals s’ha destinat a inversions i la resta a operacions de liquiditat. En el seu conjunt, ISBA ha augmentat novament l'activitat durant el 2019, amb un volum de finançament d’operacions formalitzades per import de 51,23 milions d’euros, un 2,25% més que l’any anterior, i un total de 578 operacions avalades, un 2,12% més.

Aquest 2020, la nova línia ISBA-CAIB incentivarà els projectes d’inversió en sostenibilitat i economia circular i també incorporarà les inversions en indústries creatives i culturals com a novetat entre les iniciatives subvencionables. Aquesta iniciativa manté una dotació per facilitar l’accés a finançament bancari a operacions de fins a un màxim de 40 milions d’euros en el seu conjunt.

Així, s’hi inclouran inversions en descarbonització, eficiència energètica o en noves fonts d’energia renovable, entre d'altres, amb l'objectiu de complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i els Acords de Governabilitat de les Balears.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha destacat “l’important paper d’ISBA per afavorir l’activitat empresarial a les Balears i per contribuir al desenvolupament de l'economia de les Illes, a través de la concessió d’avals que faciliten a empreses i emprenedors accedir al finançament de bancs i caixes d’estalvi en òptimes condicions financeres”.

stats