Societat 29/01/2021

Les cares de la setmana

ARA BALEARS
1 min
Les cares de la setmana

Sónia Vivas

El Tribunal Suprem ha donat la raó aquesta setmana a l’actual regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma, Sonia Vivas. La Sala Penal del Tribunal ha confirmat les condemnes que va imposar el Superior de Justícia de les Balears als dos agents de Policia Local de Palma per assetjament homòfob a Vivas, amb qui varen compartir unitat el 2016. Un s’enfronta a tres anys i cinc mesos de presó per coaccions, denúncia falsa i fals testimoni, i l’altre, a 15 mesos per coaccions.

Carlos Delgado

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Palma veu indicis que Carlos Delgado, exconseller popular de Turisme, cometé delictes en l’adjudicació de la concessió del port Calanova, que guanyà una empresa del seu amic Carles Gelabert. En una interlocutòria, el jutge ha informat que enviarà Delgado a judici per l’anomenat cas Calanova, que es remunta a l’any 2013. Aleshores la societat Portals Night SL, d’Alfonso Robledo, va posar una denúncia per un presumpte tracte de favor.

Joana Capó

La regidora de Ciutadans a l’Ajuntament de Palma Joana Capó va dir en el ple de dijous que permetre l’entrada de transsexuals que encara no han canviat oficialment de nom als banys de dones de poliesportius propicia que qualsevol “desviat” hi pugui entrar “simplement dient que se sent dona”. El batle, José Hila, li va comentar que l’ús de la paraula era dur i, en acabar la sessió, Capó va disculpar-se per haver emprat aquesta paraula.

stats