Societat 01/12/2014

La majoria d'accionistes de Damm donen suport a l'exclusió de borsa de l'empresa

La cervesera Damm proposa a la junta d'accionistes elevar l'autocartera fins al 20%

Ara
1 min

BarcelonaLa junta d'accionistes de Damm ha donat llum verda a l'exclusió de l'empresa de la borsa de cara a l'any que ve. El 97,4% del capital de la cervesera ha votat a favor de l'OPA d'exclusió, que es durà a terme a un preu de 5,70 euros per acció, segons ha informat l'empresa en un comunicat. El 81,73% del grup, amb els Carceller al capdavant, ja havien compromès el suport a l'OPA d'exclusió, que es dirigeix al 18,27% restant que no ha immobilitzat les seves accions.

El president de Damm, Demetrio Carceller, ha explicat aquest dilluns en junta extraordinària d'accionistes que la companyia, un cop deixi de cotitzar, preveu elevar la seva autocartera fins al 20% del capital a partir de l'any que ve, davant del 10% que li està permès com a empresa cotitzada fins ara. Segons s'ha assenyalat en la junta celebrada a Barcelona, el consell validarà aquesta autorització per a la compra d'accions pròpies en la junta ordinària prevista per al 2015.

El grup cerveser ha justificat la decisió de l'exclusió pel baix nivell de contractació borsària, ja que en els últims cinc anys ha cotitzat de mitjana diària 7.000 títols, equivalents al 0,003% del capital. Aquesta situació, segons la companyia, limita les opcions de liquiditat dels accionistes i fa difícil l'accés al mercat continu on s'exigeix una major liquiditat.

L'OPA d'exclusió, a 5,70 euros per acció i que es liquidarà en efectiu, suposa una prima del 36% sobre l'últim preu de cotització abans de l'anunci de l'OPA i és superior, segons recalquen les mateixes fonts, a la mitjana de les operacions d'exclusió, que no han sobrepassat el 20%.

Un cop aprovada, el productor de 'Estrella Damm' espera que l'operació d'exclusió acabi el març de l'any que, segons el calendari del grup.

stats