Societat 20/05/2021

L'STEI demana que es mantinguin les ràtios vigents per al curs 2021-2022

També han demanat que des de la Conselleria es posin en marxa mesures per atendre la part emocional del professorat i del personal auxiliar tècnic educatiu

ARA Balears
1 min
Una aula de l'escola Verge de Lluc de Palma.

PalmaL'STEI Intersindical ha demanat a la Conselleria d'Educació que mantingui el nombre de les ràtios que hi ha ara per al curs 2021-2022, encara que la ministra d'Educació, Isabel Celaá, anunciàs aquest dimecres que la distància de seguretat dins de les aules passarà d'1,5 metres a 1,2 metres.

Segons ha informat Europa Press, el sindicat ha insistit en el fet que les ràtios actuals han fet possible que els professors facin un millor seguiment en el procés d'aprenentatge i ensenyament dels alumnes. Per aquest motiu, l'STEI reclama que que no augmentin el nombre d'alumnes per aula.

A més, han demanat que des de la Conselleria es posin en marxa mesures per atendre la part emocional del professorat i del personal auxiliar tècnic educatiu, que ha patit "un fort desgast" físic i personal com a conseqüència de l'atenció a l'alumnat i les famílies en condicions de pandèmia. "El desgast mental és enorme; de fet, hi ha massa baixes per estrès i depressió", han assenyalat.

"És necessari que es trobi un espai de treball i de recerca de mesures entre la Conselleria i les persones delegades de prevenció de riscos laborals per atendre aquesta problemàtica", han indicat des del sindicat, alhora que han exigit, amb vista a la planificació del curs que ve, que s'augmenti l'actual quota de professorat per garantir la presencialitat.

stats