Societat 13/09/2023

L'STEI acusa Cort de vulnerar drets lingüístics per no permetre fer en català un curs per evitar una multa

El sindicat ha reclamat al Consistori que "expliqui públicament quin percentatge de sessions formatives d'aquestes característiques es fan en la llengua pròpia"

ARA Balears
2 min
Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) a l'avinguda de Sant Ferran (Palma)

PalmaL'STEI Intersindical ha acusat aquest dimecres l'Ajuntament de Palma de vulnerar drets lingüístics per no permetre a un dels seus membres fer en català un curs per evitar una multa. Segons ha explicat el sindicat en un comunicat i ha recollit Europa Press, Francesc Ramis (membre de l'STEI) va rebre fa uns mesos una multa de 120 euros que podia ser commutada per una acció formativa, opció que va escollir. En aquest sentit, han indicat que també va sol·licitar, "com preveu el reglament municipal", rebre aquesta formació en català, però el dia que va arribar a la sessió, aquesta es feia en castellà.

Davant la situació, ell va explicar que havia demanat assistir a un curs en català, per la qual cosa va sol·licitar que es constatàs per escrit que s'hi havia presentat, cosa que els funcionaris li varen negar, segons fonts de l'STEI. Aleshores, Ramis va tornar a sol·licitar poder assistir a una sessió formativa en català, reiterant la seva voluntat de commutar la multa, i no va rebre resposta formal a aquesta petició, més enllà del cobrament de la multa amb recàrrec. Concretament, a través de l'Agència Tributària, Ramis ha rebut un constrenyiment de 132 euros (120 euros de multa i 12 de recàrrec).

L'STEI considera que aquest fet constitueix de facto "una sanció econòmica per haver sol·licitat fer un curs en català". Per aquest motiu, ha demanat a Cort que anul·li aquesta comunicació i que citi Ramis a una sessió formativa en català. Així mateix, ha reclamat que el Consistori "expliqui públicament quin percentatge de sessions formatives d'aquestes característiques es fan en la llengua pròpia". "El sindicat mostra tot el seu suport a Ramis i a qualsevol persona que vulgui exercir els seus drets lingüístics", han conclòs en el comunicat.

stats