Societat 11/05/2022

L'OCB reclama al Govern que comprovi que es respecta l'ensenyament en català a les Balears

Remarquen la importància que els estudiants de les Illes acabin la formació amb una competència lingüística igual en les dues llengües

ARA Balears
1 min
Nins sense mascareta en una classe.

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat al Govern que verifiqui que els centres educatius de l'Arxipèlag respecten l'ensenyament en català. Aquest dimecres han fet una reunió amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional en què han mostrat preocupació per la llengua i han remarcat la necessitat de treballar de manera conjunta per promoure el català.

Segons ha explicat l'OCB a través d'un comunicat, el Govern i l'entitat han parlat de les tasques que s'han de dur a terme per potenciar l'ús social de la llengua catalana a les Illes Balears i l'OCB ha destacat que les escoles i instituts han de ser una eina clau per aconseguir que molts dels illencs que hi estudiïn tinguin el català com a llengua pròpia.

En aquest sentit, l'OCB ha reclamat a la Conselleria d'Educació que faci un control exhaustiu per verificar que s'estan complint els acords assolits en matèria lingüística i garantir, així, que els estudiants de les Illes acabin la formació amb una competència lingüística igual en les dues llengües.

L'OCB s'ha ofert al Govern de les Balears per treballar de manera conjunta en el procés de normalització lingüística i durant la reunió d'aquest dimecres s'han marcat les línies a seguir i s'han proposat alguns plans pilot per impulsar l'ús social de la llengua catalana.

stats