Política Lingüística
Societat 01/09/2023

L'Institut d'Estudis Baleàrics assumeix Política Lingüística i queda en mans de Turisme, Cultura i Esports

El Consell de Govern valida Llorenç Perelló com a director de l'organisme

2 min
El batle d'Alaró, Llorenç Perelló.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat la modificació dels Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) per adscriure'l a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, i també ha validat Llorenç Perelló com a director de l'organisme. Aquesta modificació, explica el Govern en un comunicat, s'ha fet necessària arran dels canvis en l'estructura de l'Administració, que atribueix a la Direcció General de Cultura competències en matèria de política lingüística, després de suprimir la direcció general homònima amb la qual feia feina el Pacte de Progrés.

La reforma dels estatuts "té com a objectiu aconseguir un ens més eficaç, pràctic i àgil", assegura l'Executiu. La principal innovació en els estatuts, assenyala, "fa referència a les funcions del director adjunt, el qual dirigirà la gestió econòmica i administrativa de l'ens, a més de la suplència i el suport al director de l'Institut, previstos ja anteriorment".

Canvis en el Consell Social de la Llengua Catalana

Per altra banda, el Consell de Govern modificat la composició del Consell Social de la Llengua Catalana, òrgan de consulta, planificació i assessorament que integra tots els sectors socials de les Illes Balears amb la finalitat d'assolir els objectius de planificació lingüística que impulsa el Govern. Es passa de set vicepresidents a cinc, que són el conseller competent en matèria de Cultura, el secretari autonòmic de Cultura i Esports, el director general de Cultura, el director de l'IEB, el rector de la Universitat de les Illes Balears i el president de l'Obra Cultural Balear.

També "es reforça la Comissió de Toponímia de les Illes Balears, amb la designació del director general de Cultura com a president i la incorporació d'un nou vicepresident, en aquest cas el director de l'IEB", explica el Govern.

stats