Societat 01/02/2023

L'equiparació salarial dels nous treballadors d 'IB3 és "una negociació a futur", segons Garrido

Després de la internalització, la passa següent és negociar una nova representació legal de treballadors (RLT) amb els prop de 450 empleats que ara formen part de l'ens

2 min
La conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, aquest dimecres.

PalmaAquest dimecres 1 febrer ha marcat un abans i un després a la història de la radiotelevisió pública de les Illes, que enguany complirà 18 anys. Des d'avui, els 315 treballadors dels informatius que feien feina per IB3 per mitjà de productores privades, com Dalton, ja formen part de l'ens. Aquest procés d'internalització, però, ha tingut un gust agredolç per a la plantilla: tots els empleats internalitzats mantenen les mateixes condicions salarials i horàries que abans, les quals no coincideixen amb les dels seus companys que són personal públic des del primer moment. Ara, per tal d'arribar a una equiparació laboral entre ambdós grups, cal crear una nova Representació Legal de Treballadors (RLT), fet que no arribarà immediatament. Segons la consellera de Funció Pública, Mercedes Garrido, aquesta és una "decisió a futur".

"Tot això serà fruit de la negociació dels representants sindicals dels treballadors. No podem avançar-ho", ha declarat Garrido, qui ha insistit a posar el focus en la fita que representa avui la internalització. "Una vegada que tinguem conformat el nou comitè d'empresa –perquè els nous treballadors puguin escollir els seus representats–, s'iniciaran les negociacions per acomodar l'estructura retributiva i els horaris", ha explicat la consellera, després de visitar les instal·lacions d'IB3 a Calvià, amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Amb tot, Garrido ha assegurat que "queda molt de camí per fer" i confia que les futures negociacions tinguin "el mateix tarannà que ha regit aquestes relacions en el darrer any". Per la seva banda, Armengol ha subratllat que "el fet de tenir una radiotelevisió pública en català ens ajuda a créixer com a comunitat autònoma" i que la internalització "enforteix i empodera" IB3. "La societat necessita més que mai una ràdio i una televisió pública amb garantia de pluralitat d'informació, de veracitat i objectivitat", ha afegit.

Així mateix, el director general d'IB3, Andreu Manresa, també ha celebrat el fet que "els treballadors d'IB3 siguin més de 400 amb la internalització de les empreses subcontractades". En aquest sentit, ha aclarit que, per tal de tirar endavant el procés, el que van fer va ser "no renovar les contractes en el termini de dos anys", de manera que van deixar de prestar servei. Aquest ha estat el cas de productores com Dalton, CBM, Videoreport o Inusual.

stats