Societat 10/01/2023

L'Audiència Provincial dictamina la titularitat pública del camí d'en Kane al seu pas per Binimoti

La sentència reconeix la defensa dels béns de domini públic sense que puguin ser usurpats per ningú en el futur

Iván Martín
2 min
Una excursionista intentant accedir a Binimoti.

MAÓL'Ajuntament de Ferreries ha aconseguit el reconeixement de la titularitat pública del camí d'en Kane al seu pas per Binimoti després de l'apel·lació desfavorable interposada a la decisió del Tribunal de Primera Instància de Ciutadella. Segons la sentència rebuda el 9 de gener de 2023 la titularitat del camí d'en Kane és del consistori i s'acusa la part demandada d'un acte d'ocupació il·legítima, per la qual cosa la condemna a retirar qualsevol construcció que impedeixi o indiqui la prohibició de pas i a concedir el lliure trànsit al seu pas per la finca de Binimoti.

Amb aquesta victòria legal es posa de manifest que tant els arguments emprats durant tot el procés judicial per part de l'Ajuntament com la documentació o els testimonis aportats han estat prova suficient per contrastar la realitat històrica d'ús públic del camí d'en Kane. L'equip de govern considera que la sentència segons la qual el camí d'en Kane al seu pas per la finca de Binimoti és reconegut com a bé de domini públic suposa un èxit total per al poble de Ferreries. A més, reconeix la defensa dels béns de domini públic sense que puguin ser usurpats per ningú en el futur.

La batlessa de Ferreries, Joana Febrer, s'ha mostrat satisfeta: "El cas crea un precedent important per al poble, ja que s'aconsegueix que qualsevol persona pugui transitar per terrenys de domini públic. Estam molt contents d'haver fet valer el que defensàvem i el que era just". Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Gabriel Janer, ha volgut agrair el suport de totes les persones que han ajudat a recopilar informació d'arxiu, juntament amb els testimonis que han aportat la seva versió dels fets: "L'Associació d'Amics del Camí d'en Kane ha tingut un paper molt rellevant donant suport a l'ajuntament en aquest cas. Sense la seva participació no s'hauria arribat al desenllaç desitjat per al poble de Ferreries".

stats