Societat 26/05/2021

L'ATIB reprèn enguany el servei Renda Àgil per ajudar a fer la declaració de l'IRPF

L'ajuda de la cita prèvia, que comença aquest dimecres, es prolongarà fins al 29 de juny

ARA Balears
2 min
Rosario Sánchez ha presentat aquest dimecres la nova campanya Renda Àgil.

PalmaEl Govern ha anunciat que l'Agència Tributària de les Balears (ATIB) reprèn enguany la campanya Renda Àgil per ajudar a fer la declaració de l'IRPF. El servei de cita prèvia, que comença aquest dimecres, es prolongarà fins al 29 de juny i es pot concertar per dues vies: per telèfon (971 76 76 76) i per internet (www.atib.es). Les entrevistes presencials per l'emplenament de les declaracions es podran fer des del 3 de juny i fins al 30 de juny.

La Conselleria d'Hisenda ha assenyalat que aquest servei torna enguany als municipis de les Illes després que l'any passat s'hagués de suspendre la campanya general d'entrevistes presencials a causa de la pandèmia. La campanya, presentada avui per la consellera Rosario Sánchez, permet recuperar el servei habitual que anualment ha prestat l'ATIB als municipis per a possibilitar aquesta ajuda als ciutadans. Segons el Govern, a l'edició anterior a la situació provocada per la pandèmia, l'any 2019, el servei Renda Àgil de l'ATIB va ajudar a fer la declaració a més de 10.100 persones, prop d'un 8% més que l'any anterior.

En total, enguany s'han habilitat 16 punts d'atenció personalitzada per donar cobertura als residents de 35 municipis illencs a través de la xarxa d'oficines de l'ATIB i en alguns casos de locals cedits pels ajuntaments. Els municipis on s'habiliten punts d'atenció de l'ATIB són els següents: Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Capdepera, Ciutadella, Felanitx, Formentera, Pollença, Porreres, ses Salines, Santanyí, Santa Margalida, Sineu, Sóller i Valldemossa.

No obstant això, amb aquest servei l'ATIB dona cobertura a un total de 35 municipis, incloent-hi també Ariany, Artà, Banyalbufar, Campos, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Ferreries, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Maria de la Salut, es Migjorn Gran, Montuïri, Muro, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles i Son Servera. Per la seva banda, l'AEAT presta el servei a les seves oficines, a Palma, Eivissa, Maó, Inca i Manacor.

Beneficis fiscals autonòmics a l'IRPF

Sánchez ha recordat les deduccions aplicables en el tram autonòmic per als contribuents de les Illes. El Govern manté els 18 beneficis fiscals vigents l'any passat. Entre d'altres, destaca la deducció de fins a 600 euros per motius de conciliació familiar, del 40% de les despeses d'escoleta, centre d'educació infantil, menjador i activitats extraescolars, de fills o acollits menors de 6 anys.

També es poden aplicar la deducció de 400 euros per lloguer d'habitatge habitual per part de menors de 36 anys, famílies nombroses i persones amb discapacitat i la de 150 euros per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial. Així mateix, es manté la que permet descomptar part de la despesa d'un alumne que hagi de cursar estudis fora de la seva illa de residència –una deducció de fins a 1.500 euros– i les de fins a 100 euros per fill en despeses en l'adquisició de llibres de text i de fins a 100 euros per fill en l'aprenentatge d'un idioma estranger.

En matèria d'habitatge, es poden aplicar les deduccions de fins a 400 euros per a despeses d'assegurances per impagaments de lloguer o per a deduir part del cost d'habitatge de lloguer en el cas de trasllat temporal de residència per motius laborals. A l'àmbit dels serveis socials, també es pot aplicar una deducció per donacions a entitats del Tercer Sector del 25% sobre una base màxima de 150 euros, una deducció compatible amb l'estatal aplicable a totes les entitats sense ànim de lucre.

stats