Mobilitat
Societat 14/12/2022

SFM suprimeix serveis de tren en les hores punta per segon dia consecutiu

Es veuran afectats els trajectes de Palma-Inca i UIB-Intermodal

ARA Balears
2 min
Dos trens del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM).

PalmaL'empresa Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha anunciat, a través del seu compte de Twitter, que per tercer dia consecutiu suprimeix serveis de tren per "raons operatives" en les hores punta. D'aquesta manera, durant la jornada d'aquest dimecres es cancel·len els trajectes Palma-Inca de les 07.00 i 13.40 hores, Inca-Palma de les 07.38 i 14.18 hores, Intermodal-UIB de les 08.55 hores i UIB-Intermodal de les 09.15 hores.

Aquest és el segon dia que es viu aquesta situació, ja que cal recordar que aquest dimarts SFM va cancel·lar un total de vuit trajectes en hores punta del dia. En concret, els trens que no varen fer el recorregut habitual varen ser els que cobreixen els trajectes entre Palma i Inca de les 07.00 i 13.40 hores; el de les 07.38 i 14.18 hores entre Inca i Palma; el recorregut entre la Intermodal i la UIB de les 14.55 i 17.15 hores, i en sentit contrari de les 15.15 i 17.35 hores.

L'Associació d'Usuaris del Tren va expressar aquest dilluns "profunda preocupació, decepció i malestar pel mal funcionament del servei de tren". El col·lectiu denuncia que "han coincidit en dos trens simultàniament l'acubament de dues persones, una de les quals estava embarassada". Els fets varen tenir lloc a l'altura de Sineu en direcció a Palma.

L'entitat ha informat que, a causa de la quantitat "massiva" de persones que hi havia dins els vagons, s'han generat situacions de tensió i nervis. "El detonant ha estat quan han necessitat obrir les finestres per poder donar aire a la dona embarassada i estaven bloquejades i no es podien obrir", explica l'associació. Finalment, la dona va ser atesa per les persones que l'envoltaven i es va recuperar sense més conseqüències.

"Es tracta d'una de les conseqüències dels greus problemes de massificació que pateix el servei ferroviari, especialment a les hores punta, que no es correspon amb el nivell de demanda social actual", ha lamentat el col·lectiu. També han incidit en el "freqüent incompliment dels horaris i en la manca de planificació per donar resposta a la necessitat de transport públic i segur, especialment per als joves".

Per tot això, l'associació ha tornat a criticar la manca de personal i de mitjans, "per manca de previsió i mala gestió dels serveis ferroviaris". A més, reclamen als responsables de SFM que es "plantegin una política de millores permanents que afavoreixin aquest transport, com a alternativa econòmica i sostenible al transport privat".

stats