Mobilitat
Societat 11/11/2022

L'Associació d'Usuaris del Tren critica els retards i la manca d'informació de SFM

L'entitat ha enviat una carta al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, per fer arribar les seves queixes

2 min
Un tren del SFM.

PalmaL'Associació d'Usuaris del Tren de Mallorca ha enviat una carta al conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, en la qual critica els retards, així com la falta d'informació i manteniment de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Entre altres coses, l'entitat lamenta que el conseller atribueixi l'ús del tren a l'illa a la qualitat del servei. "Donat que Marí no utilitza el tren en hores puntes, li volem comentar alguns aspectes de la suposada qualitat dels Serveis Ferroviaris que gaudim", exposa l'Associació. En aquest sentit, han assenyalat que els retards acumulats "poden ser de més de 15 minuts" alguns dies i que constantment s'eliminen freqüències. "En les hores puntes els trens van plens de gom a gom. Això suposa més aglomeracions en les freqüències que de per si ja van saturades", afirmen.

Per altra banda, denuncien la manca d'informació: "Sembla que la megafonia i els panells informatius hi són com a decoració o tan sols per a ocasions molt especials".

Davant d'aquesta situació, l'Associació reclama una ampliació dels horaris: "Són necessàries més freqüències a primera hora dels matins i darrera hora dels vespres. A més, els primers i darrers trens són insuficients i no donen la cobertura necessària", afirmen. Amb tot, també han reclamat posar en marxa el tren nocturn els caps de setmana i la revetlla de festius.

En darrer lloc, apunten que és necessari la reparació i el manteniment continu de les escales mecàniques a totes les estacions, "especialment a la Intermodal, que sempre està rompuda".

Per tot això, l'Associació conclou que SFM "no és una de les empreses exemplars que destaquin pel confort, l'eficiència i l'amabilitat cap als usuaris i usuàries. L'augment d'afluència d'usuaris que hem experimentat i que tots desitjam que vagi a més no el podem agrair a la qualitat del servei actual, sinó a la necessitat que tenim a Mallorca d'un transport públic suficient".

stats