Mobilitat
Societat 29/11/2022

El SFM denuncia la situació del sector: "És necessari reforçar el servei en totes les àrees"

Demanen l'increment de personal i de les freqüències en horari nocturn i els caps de setmana

ARA Balears
1 min
Un tren del SFM.

PalmaEl Comitè d'Empresa del SFM ha denunciat, mitjançat un comunicat, la situació del sector. En aquest sentit, ha declarat que "és necessari reforçar el servei a totes les seves àrees".

Al comunicat, expressen que "s'estaria generant la tempesta perfecta" si la millora del transport ferroviari "es quedava" en el repartiment de targetes de pas gratuïtes, més enllà d'accelerar l'entrada de personal o incrementar les freqüències en horari nocturn i especialment els caps de setmana.

Així doncs, assenyalen que ja havien advertit públicament la Gerència de l'Empresa, els polítics i l'àrea de transports que el servei s'aguanta amb el mínim des de feia molts anys i que el descontrol podria desbordar-lo. En referència a això, asseguren que la realitat de les actuacions "genera angoixa", observant el que ocorre.

"El 31 de desembre caduquen tots els terminis legals per convocar les places promeses. Si ningú ho arregla, aquestes places publicades al BOIB quedaran a l'hemeroteca", sentencien. A més, afirmen que "tampoc s'ha complert amb la generació de noves promocions de maquinistes o personal de control, entre d'altres", i que l'única actuació ha estat obrir nous despatxos del Consorci de Transports, on s'expedeixen cents de targetes gratuïtes diàriament. Aquestes targetes, que també són vàlides per als caps de setmana, provoquen "que s'acumulin els retards", ja que no s'han augmentat les freqüències en aquesta franja.

A causa d'aquesta acumulació de passatgers, asseguren que cada vegada són més freqüents els marejos, els vòmits i els desmais. Per tot això, exigeixen que el Govern reforci la gestió dels recursos humans i que compleixi amb l'increment de plantilla.

stats