Societat 11/04/2021

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia la situació de la Policia Local de Capdepera

L'organització acusa l'estat espanyol de "sotmetre a pressió" els cossos municipals de les Balears durant la darrera dècada

ARA Balears
2 min
El cap de la Policia Local de Capdepera, Joaquín Rodríguez, en una roda de premsa dimarts passat.

PalmaL'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat aquest diumenge en un comunicat la situació en què es troba la Policia Local de Capdepera, una setmana després que dos dels seus agents patissin una agressió. Segons l'ASM, el cos municipal només té 24 efectius, mentre que el 2009 eren 55. "Aquest cas no és tan sols de Capdepera, sinó de tots els cossos de Policia Local de les Illes Balears".

L'ASM assegura que l'agressió del divendres 2 d'abril "forma part de la pressió a la qual l'estat espanyol està sotmetent durant la darrera dècada la institució de la Policia Local de les Illes Balears per la impossibilitat de contractar-ne nous efectius". En aquest sentit, critica que "la Delegació del govern espanyol i la prefectura de la Guàrdia Civil a les Illes Balears continuen sense donar cap explicació del nul suport ofert al cos de la Policia Local de Capdepera enfront dels agressors".

A més, adverteixen que "els agressors ja eren coneguts per pertànyer a un conegut clan de narcotraficants del municipi, segons la mateixa Guàrdia Civil". Així, l'entitat es demana: "Per què la Delegació del govern, com a representant de l'estat espanyol a les Illes Balears, i la Guàrdia Civil mantenen aquest silenci còmplice amb els agressors, que es varen entregar al cap de tres dies de l'agressió amb una inacció total d'ambdues institucions? Quina relació hi tenen? Què hi tenen a perdre si s'enfronten als que, segons ells mateixos, són un 'conegut clan de narcotraficants'?".

Policia pròpia de les Illes

Juntament amb això, l'organització insta el Govern de les Balears i tots els partits polítics a "reconèixer de manera pública la dura tasca dels cossos de la Policia Local de les Illes Balears", i a comprometre's, més enllà de les paraules, a enfortir el nostre cos de Policia Local, fent front a l'embat a què l'Estat el té sotmès de manera continuada". També exigeixin que es posi "en marxa de manera urgent la policia pròpia de les Illes Balears, aprovada pel Parlament ja fa més d'un any, vista la inoperància i el menyspreu dels cossos de seguretat amb seu a Madrid envers la nostra policia".

stats