Societat 04/02/2021

L'Ajuntament de Palma obre una oficina al Camp Redó per impulsar-hi el català

El centre treballa amb entitats socials i associacions de migrants per conèixer quina és la situació de l'ús de la llengua entre aquests col·lectius

Ara Balears
1 min
Una vista general de Palma. / ARA BALEARS

El Servei de Dinamització Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha habilitat un punt d'atenció al Mercat del Camp Redó per impulsar el català. El centre treballa amb entitats socials i associacions de migrants per conèixer quina és la situació de l'ús de la llengua entre aquests col·lectius, segons ha explicat aquest dijous el Consistori en un comunicat. Cal recordar que el servei es va engegar el juliol de l'any passat, i que ara disposa de dues dinamitzadores socioculturals i una treballadora de l'àrea de Cultura i Benestar com a coordinadora del projecte.

També s'ha elaborat la 'Guia de recursos del català' a Palma, editada en castellà i català, en format digital i en paper, amb una tirada de 2.500 exemplars. Actualment s'està distribuint entre diversos punts d'atenció del Consistori, com ara biblioteques, entitats veïnals i associacions de pares i mares, entre d'altres.

A més, s'ha iniciat un projecte per dinamitzar el català entre les famílies amb infants de zero a tres anys gràcies a una subvenció de 8.000 euros del Govern. En el projecte hi col·laboren 17 centres privats i ja s'ha fet una col·lecció de materials didàctics per a les escoles. També s'han fet 247 enquestes a famílies, que permetran orientar futures activitats i oferir recursos i propostes formatives per impulsar la llengua.

Al llarg d'enguany el servei de dinamització lingüística també preveu fer tallers i activitats per a diversos col·lectius, així com crear una web per difondre novetats i informacions d'interès. "Aquest programa no suposarà un increment de la despesa, sinó que aconseguirà que el pressupost es gestioni de manera més eficient", ha explicat el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, en una roda de premsa.

stats