Societat 19/01/2024

L'Ajuntament de Palma autoritzarà una cinquantena de places turístiques a edificis protegits

La mesura suposarà l'aparició de nous establiments turístics a Ciutat

ARA Balears
1 min
A Palma, 75 dels prop de 800 carrers tenen nom de dones.

PalmaLa Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest divendres una proposició d'urgència del PP per permetre que es puguin adquirir i intercanviar places turístiques en edificis Bé d'Interès Cultural (BIC) o catalogats, cosa que, segons calculen, suposaria la creació de mig centenar de places turístiques.

La proposta dels populars, que s'ha aprovat amb els vots a favor de Vox, es debatrà en el ple de dijous que ve i està previst que suposi la derogació de la mesura implantada per l'anterior govern, que prohibia que s'implantassin places turístiques en edificis BIC o catalogats.

La normativa permetia inicialment que s'adquirissin aquestes places, però l'equip de govern de Cort de la passada legislatura va decidir prohibir-ho. Ara, el PP, amb el suport de Vox, vol recuperar aquesta possibilitat i oferir 50 noves places turístiques a Ciutat i, a més, ubicades en edificis protegits. Aquesta mesura causarà la creació de més hotels i establiments turísitcs al centre de Palma.

stats