Societat 18/02/2021

L'Aeroport de Palma és un "espai segur" davant el covid-19

Son Sant Joan és el tercer aeroport de l'Estat a rebre aquest certificat, després de l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas i el Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

ARA Balears
1 min
Una turista parla amb un treballador de l'aeroport de Palma

PalmaL'Aeroport de Palma ha rebut el certificat d'espai segur davant el covid-19 del programa d'Acreditació de Salut Aeroportuària del Consell Internacional d'Aeroports (ACI) per les mesures de seguretat que es duen a terme per evitar l'expansió del coronavirus dins les instal·lacions. Segons ha detallat l'agència Efe, aquest programa estudia el funcionament dels aeroports durant la pandèmia i avalua el nivell de seguretat sanitària i les mesures aplicades per frenar els contagis.

Segons l'estudi del Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties, només un 1% dels casos de coronavirus detectats des de l'inici de la pandèmia tenen com a origen del contagi els aeroports. "S'ha demostrat que són espais segurs, que són entorns de baixa prevalença del virus", han remarcat a l'estudi.

El programa d'Acreditació de Salut Aeroportuària del Consell Internacional d'Aeroports ha destacat el reforç de la neteja i desinfecció a les instal·lacions que s'està duent a terme a Son Sant Joan des de l'inici de la pandèmia, a més del control dels aforaments màxims permesos i l'adaptació dels diferents processos operatius a la nova realitat. A més, a l'hora d'entregar la certificació d'espai segur davant el covid-19, l'ACI també ha valorat la instal·lació de mampares protectores, els missatges per remarcar l'obligatorietat de l'ús de mascareta, la distància personal i higiene de mans, com també la instal·lació de marques i petjades de distanciament social o l'anul·lació de seients per evitar-hi aglomeracions.

L'Aeroport de Palma és el tercer de l'Estat a rebre aquest certificat, després de l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas i el Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

stats