Societat 22/08/2019

La CGT denuncia la paràlisi política i de la patronal davant la situació de les Kellys

Actúa ha criticat que les cambreres de pis no hagin covocat una vaga a Mallorca

M. F./ Ara Balears
2 min
Les Kellys es preparen per a la vaga

PalmaLa Confederació General de Treballadors (CGT) ha denunciat aquest dijous mitjançant un comunicat la "inacció" per part dels agents socials i dels responsables polítics davant les reclamacions de les cambreres de pis, les Kellys. Segons el sindicat, només s'ha aconseguit avançar amb la incorporació de les malalties professionals fetes pel Ministeri.

Des de la CGT s'han enumerat els "acords incomplerts", entre els quals destaquen la proposició no de llei relativa a les millores de les condicions laborals en l'hoteleria balear i l'Acord per a l'ocupació de qualitat en el sector.

El document especifica que no s'ha reduït la sinistralitat, ni s'ha fet un estudi d'ergonomia. Tampoc no s'ha millorat el circuit per a la detecció i el reconeixement de les malalties laborals.

Preparades per a la vaga a Eivissa

El portaveu de la CGT d'Eivissa i Formentera, Rafael Sánchez, ha assegurat que "hi ha plantilles senceres d'empreses conegudes d'Eivissa que s'estan animant a participar en la vaga". Sánchez recordat que les dones "estan sotmeses a una gran pressió per part de la patronal".

A més de la vaga, diumenge horabaixa hi haurà una manifestació que sortirà a les 19 h del parc de la Pau fins Vara de Rei, a Eivissa ciutat.

Actúa critica que les Kellys no convoquin una vaga a Mallorca

La portaveu d'Actúa a les Balears i exlíder de les Kellys, Shirley Siles, ha criticat aquest dijous a l'Associació Unió Kellys per "no tenir el valor de convocar una vaga" també a Mallorca i fer-ho només a Eivissa, així com per "seguidisme als grans sindicats".

La responsable d'Actúa ha criticat que les reivindicacions que manté el gremi des de fa tres anys s'hagin quedat "bloquejades", motiu pel qual considera que "és necessària la vaga de totes les cambreres de pisos en solidaritat i compromís" per "presionar la patronal".

Siles ha recordat que les cambreres de pis continuen amb els mateixos problemes laborals: la sobrecàrrega de treball, la impossibilitat d'una conciliació familiar, "llistes negres" i les hores extra no pagades, entre altres qüestions.

En la seva opinió, la vaga és "l'única via amb credibilitat". Siles ha recordat "el valor de les companyes d'Eivissa" i ha sol·licitat que les cambreres de pis de Menorca i Mallorca sen sumin a la vaga convocada per al 24 i el 25 d'agost. A més, la representant d'Actúa ha manifestat que la "decep" haver-se jugat el seu lloc de feina i haver entrar a llistes negres "a canvi de res".

stats