Societat 12/08/2021

La justícia insta el Govern, el Consell i Cort a prendre mesures davant la contaminació de Son Reus

La jutgessa ordena estudiar i implementar tècniques per evitar que els lixiviats arribin a l'aqüífer

ARA Balears
1 min
La planta incineradora que Tirme gestiona a Son Reus. ARA BALEARS

PalmaLa titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha dictat una interlocutòria aquest dijous en la qual acorda, com a mesura cautelar, instar el Govern balear, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i altres autoritats competents a adoptar mesures davant la contaminació de l'aqüífer de Son Reus. Va ser clausurat el 2008 per possible contaminació a causa de la presència d'un abocador a la superfície.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el jutjat demana a l'Administració que adopti les recomanacions de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya que apareixen en els seus informes de novembre de 2019, abril de 2020 i juny de 2021. Concretament la jutgessa ordena estudiar i implementar tècniques per evitar que els lixiviats arribin a l'aqüífer o tractar-los perquè no suposin una font de contaminació.

També ordenen fer un catàleg actualitzat dels pous a l'aqüífer de Son Reus, determinar l'ús de cada un i analitzar l'aigua que es faci servir per al consum humà, "de manera que permeti concretar les mesures a prendre en cada captació". La decisió no és ferma i encara es pot posar contra ella un recurs davant el mateix òrgan judicial.

stats