Societat 02/12/2021

El jurat considera culpable d'homicidi imprudent la conductora èbria que va matar un motorista el 2019 a Palma

El veredicte diu que la dona va partir del lloc de l'accident de manera conscient

ARA Balears
2 min
Imatge del judici aquest dimecres.

PalmaEl Tribunal del jurat ha declarat culpable d'un homicidi imprudent la conductora èbria que va matar un motorista el 2019 a Palma, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Els membres del jurat consideren en el seu veredicte que la jove va ser conscient del greu accident provocat i han dictaminat que és culpable d'eludir la seva responsabilitat de socórrer la víctima.

Així, el jurat la considera culpable de conduir èbria, atropellar i matar el motorista, i no assistir el ferit. No obstant això, creu que està provat que la víctima no va quedar totalment desatesa perquè altres persones que eren al lloc dels fets van reaccionar ràpidament.

Segons ha informat Europa Press, la jove assumia els dos primers delictes, atès que va reconèixer que havia atropellat el motorista mentre conduïa sota els efectes de l'alcohol, però va assegurar que no havia estat conscient de l'accident. El jurat ha apreciat la reparació del dany, per les aportacions econòmiques que la processada ha fet als familiars de la víctima, i la confessió dels fets.

La Fiscalia li demana gairebé quatre anys de presó

Després de la lectura del veredicte, el Ministeri Fiscal ha mantingut la seva petició de pena de tres anys i nou mesos de presó, mentre que l'advocada de la família continua sol·licitant-li deu anys de presó, i la defensa, dos anys de presó. Ara, serà el magistrat qui decideixi la pena imposada en una sentència que s'espera que arribi els propers dies. El jurat s'ha mostrat en contra tant de l'indult com de la suspensió de la pena en cas que sigui inferior a dos anys.

Cal recordar que els fets van ocórrer a Palma el 16 de febrer de 2019, al voltant de la mitjanit. L'acusada conduïa pel carrer d'Alfons el Magnànim quan va fer un canvi de direcció a l'esquerra, tot i que estava prohibit, i va ocupar el carril contrari. A conseqüència d'això, va envestir una moto que conduïa un home de 40 anys, que va morir per les lesions de l'accident.

stats