Societat 01/12/2021

La Fiscalia rebaixa tres mesos la pena de presó per a la dona que va matar un motorista el 2019

El Ministeri Públic demana tres anys i nou mesos per a la conductora èbria

ARA Balears
3 min
Imatge del judici aquest dimecres.

PalmaLa Fiscalia ha rebaixat aquest dimecres tres mesos la pena que demana per a la conductora èbria que va atropellar un motorista i va partir sense socórrer-lo el 2019 a Palma. Així, l'acusació pública li demana ara tres anys i nou mesos de presó per delictes d'homicidi imprudent, contra la seguretat viària i omissió del deure de socors, segons ha informat Europa Press aquest dimecres.

Els fets van ocórrer a Palma el 16 de febrer de 2019, al voltant de la mitjanit. L'acusada conduïa pel carrer d'Alfons el Magnànim quan va fer un canvi de direcció a l'esquerra, tot i que estava prohibit, i va ocupar el carril contrari. A conseqüència d'això, va envestir una moto que conduïa un home de 40 anys, que va morir per les lesions de l'accident. La Fiscalia acusa la jove d'haver fugit del lloc sense atendre el ferit ni cridar els serveis d'emergències.

Per part seva, l'advocada dels familiars de la víctima ha mantingut la petició de deu anys de presó, mentre que la defensa planteja dos anys i tres mesos de presó. En el seu torn de darrera paraula, l'acusada, entre sanglots, ha demanat perdó per l'ocorregut. "Torn a demanar perdó una altra vegada", ha dit.

La Fiscalia ha presentat aquest dimecres les seves conclusions del judici, que se celebra amb un jurat a l'Audiència Provincial de les Balears. L'acusació pública considera que s'ha d'aplicar un atenuant d'embriaguesa en el delicte d'omissió del deure de socors. A més, ha retirat la petició d'indemnitzacions perquè ja s'han pagat. Amb tot, la fiscal ha mantingut en l'informe final que és "totalment inversemblant" que l'acusada no fos conscient de l'atropellament, com va declarar la processada.

"La lògica ens diu que és materialment impossible que no se n'adonàs: el vehicle va quedar com un acordió, li va caure el parafang, es va rompre el frontal del cotxe, va quedar sense llum, van quedar objectes escampats per en terra...", ha enumerat. Igualment, la fiscal considera que, independentment que la seva intervenció després de l'accident no hagués estat útil, l'acusada s'hauria d'haver aturat, però, "no obstant això, no va fer res i es va allunyar del lloc" eludint la seva responsabilitat.

Un testimoni va veure que mirava pel retrovisor

També ha rebutjat la confessió al·legada per la defensa perquè "només concorda amb el que és evident materialment i no es pot negar". Així mateix, la fiscal ha apuntat que l'acusada "diu que només va prendre tres cerveses i és evident que van ser més".

L'advocada dels familiars de la víctima, per part seva, ha argumentat que la jove forçosament tenia una "visió clara del cos en terra" després de l'atropellament, i ha remarcat que un testimoni ha declarat que la conductora va mirar fixament pel retrovisor abans de sortir accelerant. Juntament amb això, s'oposa a la suposada confessió perquè la jove "no ha explicat el que ha passat", sinó "simplement que no se'n recorda", i al fet que hagi reparat els danys –pel pagament d'indemnitzacions–, atès que la major part l'ha assumida l'assegurança.

La dona reia al calabós

Pel que fa a la defensa, ha mantingut que la conductora no va ser conscient de l'atropellament i ha assegurat que és possible que no se n'adonàs a causa de la rapidesa del succés –"mil·lèsimes de segon", ha emfatitzat– i al fet que estava afectada per l'alcohol. Per l'advocat defensor, una "prova evident que no se n'havia assabentat" és que, segons la Policia Local, al calabós estava riallera fins que li van dir que havia mort una persona a la qual havia atropellat.

Igualment, creu que els testimonis que afirmen que es va detenir i després va continuar poden estar confonent-se amb una altra conductora que circulava en aquell moment per la zona, a la qual alguns van identificar com la responsable i van perseguir per retenir-la. El lletrat de la defensa ha insistit al jurat que s'ajusti als fets objectius sense deixar-se dur per impressions o opinions abocades en el judici.

stats