Societat 26/06/2020

La Junta de Personal Docent reclama més professorat i instruccions per al curs que ve

Cosme Orell: "Al País Valencià ja tenen programat el curs dels dos anys següents i aquí no sabem encara que farem en dos mesos"

M. Fuster
1 min
Les Balears, a la coa de           la despesa en educació         per habitant

PalmaPer tal d'afrontar el pròxim curs amb les mesures de seguretat adequades, la Junta de Personal Docent de Mallorca reclama un augment de la plantilla del professorat per reduir les ràtios de les escoles i potenciar la presencialitat de l'ensenyament. El president de la Junta, Cosme Orell, ha remarcat que encara no hi ha les instruccions de com s'ha d'organitzar el curs que ve. "Al País Valencià ja tenen programat el curs dels dos anys següents i aquí no sabem encara que farem en dos mesos", ha dit Orell.

El president de la Junta de Docents s'ha queixat que encara "no s’han reunit les meses per parlar de les instruccions de principi de curs ni per criteri de quota i estam esperant aquestes reunions". Orell creu que és urgent saber "com serà el curs que ve, concretar coses, com si es posaran en marxa programes de reforç", i dissoldre incògnites que resten obertes i que creen inquietud a la comunitat educativa.

Destacar la feina del professorat

La Junta de Personal Docent de Mallorca ha destacat en un comunicat que ha fet públic l'esforç que el professorat ha fet, per haver-se adaptat a la seva funció docent de manera telemàtica i pel curós seguiment que ha fet de l'alumnat, amb la dificultat d'haver de conciliar treball i família que ha suposat el confinament, ja que no hem d'oblidar que és una professió feminitzada sobretot en els trams d'Infantil i Primària. El missatge de contenció promogut des de l'escola per fomentar el confinament ha estat clau per minvar la corba i reduir el contagi als centres educatius, ja que és del tot impossible mantenir la distància de seguretat dels protocols.

stats