Successos
Societat 29/11/2022

La jove rescatada: "Luis m'ha salvat, fins al darrer sospir de desesperació, i m'ha tret d'una cascada mortal"

La dona, que era parella d'una de les víctimes, ha publicat una carta a les xarxes socials

2 min
La jove rescatada al torrent de Lassarell, a Pollença, amb els seus dos companys.

PalmaMarina Cuevas, la jove de 29 anys rescatada aquest dilluns al torrent de Lassarell, a Pollença, ha publicat una carta a les xarxes socials en què expressa el seu dolor i tristesa per la mort dels seus dos companys, un dels quals, a més, era la seva parella. "Sembla increïble, un malson, una cosa que no es pot assumir que hagi passat. Luis m'ha salvat, fins al darrer sospir de desesperació, i m'ha tret d'una cascada mortal. No s'ha separat de Martín en cap moment, m'ha tirat la seva motxilla amb el telèfon amb el qual he pogut activar el 112.", exposa la barranquista.

La dona explica que els membres de l'equip de rescat de la Guàrdia Civil i els Bombers de Mallorca "no han pogut fer res per ells, i els han trobat com mai ens agradaria que ens diguessin que es troba algú que estimes". La jove agraeix i dona les gràcies per totes les mostres de suport que ha rebut. "Res cura això. Crec que encara tardaré molt a assumir-ho tot. Dues grans estrelles brillaran ara al cel. Luis, sempre seràs l'amor de la meva vida i qui m'ha ensenyat a créixer i a estimar", conclou Marina Cuevas a la carta que ha escrit.

Vídeo del rescat a la barranquista a Pollença

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) també ha manifestat la seva tristesa per la mort dels barranquistes. Els dos joves treballaven a l'hospital Son Llàtzer. Un d'ells feia el segon any de la seva residència en l'especialitat d'Anestesiologia, mentre que l'altre era infermer. "El COMIB expressa les seves més sentides condolences als familiars i companys de Son Llàtzer en aquests dolorosos moments", assenyala el comunicat de l'entitat. Amb tot, els companys de professió de les víctimes han fet aquest dimarts dematí un minut de silenci a l'entrada de l'hospital Son Llàtzer: "El nostre més sincer condol a la seva família i amics".

Per altra banda, el grup de fotografia de paisatge Mussols de Llubí, al qual estava vinculat una de les víctimes, ha lamentat la notícia mitjançant un comunicat a les xarxes socials: "Ahir, el nostre estimat company Luis va tenir un tràgic accident que li va costar la vida, a ell i al seu company Martín, mentre practicaven barranquisme, un dels seus esports favorits i que practicava des de feia molts d'anys. Fins al darrer moment va lluitar per poder posar a resguard la seva estimada Marina, qui va poder ser rescatada per l'equip d'emergències. Ara hi ha dues grans estrelles al cel que ens il·luminen. En fer fotos del cel estrellat ens il·luminaran i acompanyaran per sempre".

Tot i que encara s'estan investigant les causes del tràgic succés, tot apunta que els joves barranquistes es varen veure sorpresos per la crescuda de l'aigua davant la intensa pluja d'aquest dilluns. Passades les 22 h del vespre, la Guàrdia Civil va confirmar la troballa dels dos cossos sense vida.

stats