Successos

Un jove denuncia la Sala Apolo després de ser apallissat pels vigilants

Té el timpà rebentat i seqüeles emocionals per l'agressió, que a la discoteca no li consta

Mar Bermúdez i Jiménez
3 min
Cua a l'exterior de la Sala Apolo a Barcelona

Barcelona"El timpà rebentat, els genolls amb crostes, blaus al bíceps, una costella que em molestava al respirar perquè tenia una contusió...", són les lesions que descriu a l'ARA J.A. després de ser colpejat per diversos vigilants de la Sala Apolo de Barcelona. El jove ha interposat una denúncia als Mossos contra l'establiment per l'agressió que va patir la nit prèvia a la revetlla de Sant Joan, una nit que li ha deixat seqüeles físiques i emocionals.

El J.A. va sortir de festa la nit del 22 de juny a una de les discoteques més conegudes de Barcelona, que freqüenta de tant en tant: la Sala Apolo. Tot anava bé fins que en un moment un grup d'unes 15 o 20 persones, entre ells ell i els seus amics, van pujar a ballar a l'escenari al costat de la taula del DJ. Al cap d'uns minuts, els membres de seguretat de l'establiment van fer baixar a tothom, però de sobte un d'ells es va acostar al J.A. i li va dir: "Tu i jo anem a parlar fora". Tot seguit el va empènyer per l'esquena cap a la sortida.

Mentre l'acompanyava a la porta de la discoteca, desconcertat, va començar a veure que "alguna cosa no rutllava", explica el jove. Intentava parlar amb el vigilant per entendre què estava passant i per què l'estaven fent fora del local, però no obtenia resposta. Un cop a la porta, va arribar més personal de seguretat i tot i que el J.A. encara volia comunicar-se amb ells i comprendre la situació, tot va empitjorar: "Un em va tirar a terra, en van venir dos més i se'm van tirar a sobre. Aleshores em van immobilitzar i em van començar a donar cops", explica. Uns cops que li van causar diverses lesions. El J.A. va demanar auxili i, tot i que recorda que hi havia gent al voltant, i que algú "els deia que paressin", van seguir: "Esclar, qui es posarà al mig en una situació així?", diu ell mateix.

Després de la pallissa li van posar unes manilles i el van portar a una sala privada de l'Apolo. Allà encara va rebre una bufetada a l'intentar, per última vegada, parlar amb els vigilants. Només li deien que ell havia intentat agredir un membre de l'equip de seguretat, fet que nega rotundament. Aleshores es va limitar a seure i esperar, fins que van arribar uns agents dels Mossos d'Esquadra, que es van limitar a dir-li que podia marxar. El J.A., que no donava crèdit al que estava vivint, va demanar als policies què havia de fer per posar una denúncia. Un d'ells li va dir que el millor que podia fer era "anar a casa a descansar", però després d'insistir un altre li va detallar els passos a seguir.

Llavors el J.A. va avisar als amics, que "primer es van pensar que era una broma", i va marxar directament al CAP més proper a sol·licitar un informe mèdic de les lesions rebudes. Amb aquest informe i un altre de posterior de les urgències d'un hospital, on van diagnosticar-li que a causa dels cops tenia un timpà perforat, uns dies després va anar a interposar la denúncia. Encara té el timpà malament i li ha costat assumir el que va viure. "Vaig anar a treballar l'endemà i recordo que l'hi vaig explicar tot al meu cap, encara en estat xoc. El dia següent, però, em vaig trobar molt pitjor i no vaig poder anar a la feina". S'ha hagut de medicar, tant pels dolors físics com pel malestar general, i ha estat una setmana de baixa laboral. El que havia de ser una nit de festa va acabar sent un calvari que ara és en mans de la justícia i que el J.A. haurà de continuar paint emocionalment.

L'ARA ha tingut accés a la denúncia i la Sala Apolo assegura que a hores d'ara no té constància dels fets.

stats