Societat 17/07/2019

José Hila sobre Son Busquets: "En volem revisar la taxació perquè el Ministeri de Foment el pugui comprar"

El batle de Palma, José Hila, ha confirmat que "l'habitatge serà de protecció oficial", però que lluitaran perquè sigui de lloguer i no per comprar

Alba Tarragó
2 min
L'exbatle de Palma i regidor d'Urbanisme, José Hila.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha declarat aquest dimecres que la petició que s'ha fet al Consell de revisar la taxació de Son Busquets té com a objectiu que "el Ministeri de Foment pugui comprar" el quarter. Tant si aquesta propietat és de titularitat pública com privada, "l'habitatge que s'hi construirà serà de protecció oficial", ha confirmat l'edil, ja que així ho estableix l'acord entre el Consistori i el Ministeri de Defensa. Tot i això, l'objectiu principal és que passi a mans de l'Administració per tal que es pugui oferir com a lloguer assequible. En cas que la propietat passàs a ser privada, els immobles seria només per a la compravenda.

Després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, Hila ha negat que, tal com ha dit el portaveu del Govern, Alberto Jarabo, l'Ajuntament pugui participar en la subhasta "per baix que sigui el preu, perquè no es disposa ni de 20 milions d'euros". Malgrat que els hagi "sorprès" la notícia, el batle assenyala que "se sabia que el Ministeri de Defensa volia vendre aquesta edificació".

Respecte de la possible davallada del preu, el batle ha informat que "si la subhasta queda deserta perquè als promotors no els surt a compte adquirir la caserna, llavors sí que hauria de comprar-la l'Administració". El batle ha apuntat que no suposa cap inconvenient que el PERI (Pla Especial de Reforma Interior) de Son Busquets no estigui aprovat: "El Ministeri de Defensa té molts terrenys a tot Espanya i per ells aquest és un procediment habitual".

Els equipaments comercials, clau per a la reducció del preu

Amb aquestes declaracions, Hila ha desmentit l’anunci que Jarabo ha fet sobre la possible participació de l’Ajuntament en la subhasta, en cas que les negociacions entre el Consell de Mallorca i el Ministeri de Defensa no aconseguissin retirar-la. Segons el portaveu del Govern, en aquesta nova taxació s'hi volen incloure "nous paràmetres, com els equipaments comercials previstos, que podrien reduir la proposta inicial".

"Sé que va haver-hi converses respecte d'aquest tema, però no sembla que hagin provocat una sensibilitat en el Ministeri de Defensa, davant el nivell d'emergència habitacional que tenim a les Balears", ha reconegut. Malgrat que el regidor de Podem ha afirmat que "tots els partits del Govern estan d'acord amb la mesura", MÉS ha denunciat que no es pot "fer una passa enrere" en aquest tema.

Per part seva, el senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha anunciat que demanarà al Senat que Son Busquets continuï sent públic i s'hi construeixin habitatges de protecció oficial en règim de lloguer. El regidor Antoni Noguera ha alertat que "ens hauríem de demanar si aquesta subhasta ha tingut en compte el nou PECMA (Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca), que redueix a un 30% l'ús comercial" en aquesta superfície de 70.000 metres quadrats.

stats