Societat 31/08/2023

La Jornada Europea de la Cultura Jueva comença aquest diumenge a Palma

Els esdeveniments es faran al Teatre Municipal Mar i Terra, la sinagoga de Palma, la biblioteca de Cort, la plaça de Sant Jeroni i la Casa del Llibre

ARA Balears
1 min
19A JORNADA EUROPEA DE LA CULTURA JUEVA 01. Memorial de la plaça Gomila. 02. Pòster promocional del documental Life in stills, de Tamal Tal. 03. Jacqueline Tobiass, presidenta de l’Institut de Relacions Culturals Balears-Israel. 04. Fotograma del film Family, de Veronica Kedar.

PalmaLa Jornada Europea de la Cultura Jueva es durà a terme a Palma, en diferents espais de Ciutat, del 3 al 26 de setembre, segons ha informat aquest dijous el regidor de Cultura, Javier Bonet. A la convocatòria informativa, també hi han estat presents el president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears, Árieh Girondi; l'escriptor i periodista Miquel Segura i, en representació de l'associació ARCA Llegat Jueu, Manel Quadreny.

L'esdeveniment es desenvoluparà al llarg de gairebé tot el mes de setembre amb una oferta d'activitats que va des de la jornada de portes obertes a la sinagoga de Palma, aquest diumenge, fins a un cicle de cinema jueu, conferències, un recital de música sefardita i la presentació de diversos llibres. Segons el regidor, es tracta d'una cita "de singular transcendència històrica i social per a tota la ciutat de Palma".

Les activitats es faran en diferents emplaçaments: concretament, al Teatre Municipal Mar i Terra, la sinagoga de Palma, la biblioteca de Cort, la plaça de Sant Jeroni i la Casa del Llibre. La inauguració de les jornades coincidirà, aquest pròxim 3 de setembre, amb la celebració del Dia Europeu de la Cultura Jueva, que, en paraules de Bonet, "tornarà a refermar, un any més, l'extraordinària vigència del llegat que aquesta comunitat ha deixat rere seu al llarg dels segles arreu del continent i, per descomptat, també a Mallorca i a Palma".

stats