Societat 23/10/2020

Jordi Reina: "Son Espases no està saturat ni ho ha estat mai"

El cap de Virologia de l'hospital augura una sortida lenta de la crisi sanitària i defensa que "ens queda un any de mascareta"

Ara Balears
1 min
Jordi Reina durant una roda de premsa

PalmaEl cap de Virologia de Son Espases, Jordi Reina, defensa que la situació de l'hospital universitari és "molt bona" i no ha tingut problemes d'ocupació ni saturació des de l'inici de la pandèmia. En una entrevista a IB3 Ràdio, Reina ha augurat una sortida lenta de la crisi sanitària. El viròleg ha defensat que un cop es vacunin contra el covid-19 els pacients "haurem de deixar passar un any per veure quina n'és la durabilitat" i ha remarcat que "falta temps per tornar a la vida d'abans, ens queda un any de màscara i distància de seguretat".

Pel que fa a la lluita contra el covid-19, Reina ha explicat que "costa trobar un fàrmac que actuï sobre el virus". "S'està assajant amb moltes molècules, però de moment no tenim dades que indiquin que tindrem prest un fàrmac que ens ajudi a combatre els efectes de la malaltia. Els esforços estan centrats en la vacuna", ha remarcat el cap de Virologia de Son Espases.

Pel que fa a les mesures sanitàries decretades pel Govern balear, Reina ha destacat que "no són mesures molt dràstiques", i ha assegurat que les Balears es troben en una situació de descens, però que "les baixades són molt més lentes que les pujades". "Hem de pensar en el Nadal per intentar arribar a desembre amb les xifres més baixes", ha sentenciat Reina.

Pel que fa a l'estructura sanitària, Reina ha destacat que "la que hem creat ara per atendre l'emergència de la pandèmia quedarà", però ha remarcat que "haurem de recuperar l'Atenció Primària".

stats