Societat 26/05/2020

Joc a l'exterior i poques juguetes: les directrius de la Conselleria per a les escoletes

Educació admet que no es pot mantenir la distància de seguretat amb els nins de zero a tres anys i diu que el més important és la protecció dels educadors

Ara Balears
2 min
Un petit miracle

PalmaL’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI ) ha elaborat material informatiu per ajudar els centres d’educació infantil de primer cicle (0-3 anys) en el retorn a l'activitat presencial. Entre les directrius que estableix, segons l'agència Efe, s'assegura que els infants poden tenir juguetes, però millor que siguin menys. També que s'ha de promoure el joc a l'exterior i d'interacció mínima. La Conselleria d'Educació al admet que no es poden mantenir els dos metres de seguretat. "A aquestes edats és impossible. El més important és la protecció individual i personal dels educadors", que duran màscara sempre que estiguin més de 15 minuts en "proximitat continuada", diu a un document de preguntes freqüents.

El document també estableix que han d'utilizar guants "quan pugui haver-hi contactes amb fluids (com el canvi de bolquers, vòmits...), per netejar, per servir alimentació, etc". I que les educadores han de tenir roba d'ús exclusiu dins la guarderia i també unes sabates de recanvi, a més que tota la roba i accessoris que usin els infants (llençols, pitets, xumets ...) han de quedar a l'escola i s'han de desinfectar allà. L'entrada als centres serà escalonada i els cotxets dels nins no podran deixar-se a l'escoleta.

A proposta de la Conselleria, s’ha elaborat una plantilla que els centres d’educació infantil de primer cicle poden fer servir per fer el seu pla de retorn a l’activitat presencial. El document de retorn s’ha fet amb l’ànim d’ajudar i acompanyar els centres d’aquest nivell educatiu i és un instrument de reflexió i organització per tal que puguin reorganitzar l'escoleta pensant en les noves mesures sanitàries que imposa la situació actual. En particular, inclou un "llistat de verificació" de tasques que necessàriament s'han de fer abans de l'obertura del centre.

stats