Relleu
Societat 22/01/2024

Joan Miralles renuncia a la presidència de l'OCB

Lena Serra serà presidenta de manera interina fins que s'elegeixi una nova persona per estar al capdavant de l'entitat

2 min
Joan Miralles, president de l'OCB.

PalmaEl fins ara president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Joan Miralles, ha anunciat aquest dilluns que renuncia al càrrec per motius personals. En una carta dirigida als socis de l'entitat, Miralles ha lamentat "no poder acabar el mandat" al capdavant de l'OCB com esperava. "Com sabeu, cap dels càrrecs directius no tenim dedicació exclusiva i qualsevol imprevist en la nostra vida ens obliga a replantejar quin és el millor servei que podem fer a l'entitat que tots estimam", assenyala Miralles. A partir d'ara, la vicepresidenta primera de l'OCB, Lena Serra, exercirà les funcions de presidenta de manera interina mentre s'obre un nou període electoral per triar nou president i renovar la junta directiva, segons disposen els estatuts de l'entitat. Per aquest motiu, l'OCB durà a terme una assemblea general extraordinària el 21 de febrer. "Com ja anunciàrem abans de les eleccions, hem volgut que a l'OCB hi hagués més d'una cara representativa quan la situació així ho requeria. Gràcies a això, hem pogut cobrir més fronts i arribar molt lluny, perquè, no fa falta que us ho digui, els reptes a què ens enfrontam cada dia són cada vegada més complexos", continua l'expresident en la seva carta.

Miralles, que va ser elegit president de l'OCB el febrer de 2022 en substitució de Josep de Luis, ha reivindicat que el seu projecte ha cercat "una participació i implicació dels socis major", a més de "treballar des de la transversalitat i la independència". A més, ha remarcat que els "tres pilars" que donen sentit a la identitat de l'OCB són "llengua, cultura i país". "Per això, sempre he reivindicat i reivindicaré que l'OCB ha de ser la casa comuna de tots", continua la missiva. L'expresident també ha fet una anàlisi dels seus dos anys de gestió, durant els quals s'ha avançat a reforçar el rol de l'OCB de "punta de llança en defensa de la llengua, la cultura i l'autogovern". "Hem crescut en nombre de socis, enfortit la xarxa territorial amb noves delegacions, plantat cara contra qualsevol intent de regressió lingüística i hem posat fil a l'agulla per fer front als nous reptes que ens venen al davant", enumera, a més d'assegurar que "aquesta tasca continuarà".

Per acabar, Miralles dona les gràcies pel suport que ha rebut al llarg de la seva presidència: "Als socis, al voluntariat, als treballadors de la casa i, sobretot, a les delegacions, el múscul de l'OCB, gràcies, moltes gràcies per fer possible que la nostra entitat sigui cada dia més forta".

Objectiu: donar continuïtat al projecte

Els membres de la junta directiva actuals continuaran la seva feina en funcions fins a la proclamació dels candidats que siguin elegits per agafar-ne les regnes, una ocasió que, segons manifesta l'OCB, també ha de servir per "reforçar l'entitat amb noves incorporacions" i "continuar amb una OCB preparada per afrontar els reptes actuals".

stats