Política 06/10/2023

L'OCB trasllada a Prohens la seva preocupació perquè Vox "marqui el guió en política lingüística"

El president de l'entitat ha assenyalat que la porta a col·laborar en assumptes en els quals hi hagi consensos "sempre està oberta", tot i que utilitzaran "totes les eines disponibles si es fan passes enrere"

ARA Balears
1 min
Representants de l'OCB amb la presidenta del Govern, Marga Prohens

PalmaEl president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Joan Miralles, ha traslladat aquest divendres a la presidenta del Govern, Marga Prohens, la seva preocupació pel fet que sigui Vox "qui estigui marcant el guió en política lingüística" perquè, de moment, "només s'han vist retrocessos". Segons ha recollit Europa Press, Miralles i altres representants de l'entitat han advertit a l'Executiu que l'oficina de llibertats lingüístiques que proposa Vox "només pretén arraconar els drets lingüístics dels catalanoparlants", i han afegit que la porta a col·laborar en assumptes en els quals hi hagi consensos "sempre està oberta", tot i que utilitzaran "totes les eines disponibles si es fan passes enrere".

En aquesta línia, Miralles ha demanat que s'impulsin mesures perquè els joves que acaben l'escolarització ho facin sent competents en català i castellà, "fet que ara no passa" i que "afecta la cohesió social i la igualtat d'oportunitats". Així mateix, el president de l'entitat ha indicat que Prohens s'ha compromès a promoure els cursos de català per als sanitaris i a fomentar actituds lingüístiques cap a la llengua perquè s'abandoni la idea d'imposició.

A l'audiència també hi ha participat el director general de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Llorenç Perelló; la vicepresidenta de l'OCB, Lena Serra; la gerent, Francisca Niell, i el secretari, Damià Perelló.

stats