Societat 28/04/2022

Jaume Sastre deixa la vaga de fam després que el Parlament català descarti, per ara, modificar la llei de política lingüística

Assegura que continuaran lluitant pel català i per evitar més atacs

ARA Balears
1 min
Jaume Sastre durant la vaga de fam amb representants d'Intersindical i USTEC

PalmaJaume Sastre ha anunciat aquest dijous que deixa la vaga de fam que va començar fa vuit dies després que el Parlament de Catalunya descarti, per ara, modificar la llei de política lingüística. Sastre ha assegurat que aquesta decisió de la Cambra catalana és "una victòria" de tots aquells que han lluitat per evitar que el Parlament català voti la mencionada modificació que l'activista mallorquí considera "un atac al català".

Tot i haver deixat la vaga i que el Parlament descarti actualment aquestes modificacions, Sastre ha informat que durant les pròximes setmanes i mesos continuaran "lluitant i vigilant" el tractament polític a la llengua catalana tant a Catalunya com a les Illes i al conjunt de l'Estat. "Aquesta victòria no és nostra, sinó del conjunt de la societat civil catalana, que d'una manera transversal i a través dels sindicats i també amb el suport del Consell per la República Catalana s'han mobilitzat per evitar un nou atac al català", ha destacat Sastre.

Sastre va deixar de menjar dia 20 d'abril a les 12 del migdia: "Si fos docent hauria creat una assemblea de docents insubmisos, però estant jubilat, faig una vaga de fam", conta. El motiu principal de l'acció és protestar contra la intenció de l'Executiu català de modificar la llei de política lingüística -mitjançant un acord entre Esquerra, Junts, el PSC i els comuns-, que pretén esquivar la sentència del 25% del castellà a l'escola.

Cal recordar que aquesta és la segona vegada que Jaume Sastre fa una vaga de fam pel català: la primera va ser el 2014 davant l'ofensiva contra el català a l'escola de José Ramon Bauzá.

stats