Societat 19/04/2022

Investiguen si un home ha matat la seva dona i la filla a Lloret de Mar

Les primeres hipòtesis apunten que el sospitós les hauria assassinat i després s’hauria suïcidat

2 min
La casa on han localitzat els tres cossos sense vida, a Lloret

Lloret de MarEls Mossos d’Esquadra investiguen un nou crim violent a Lloret de Mar. La policia ha trobat assassinades una dona de 53 anys i la seva filla de 16 anys a l’interior del seu habitatge i, a l’exterior, han vist el cos de l’home, de 55 anys, penjat. Les primeres hipòtesis policials apunten que el marit hauria matat la seva parella i la filla i després s’hauria suïcidat. 

Els serveis d'emergències han rebut l’avís cap a les quatre de la tarda d’aquest dimarts. Un fill de la dona, que resideix a França, hauria donat l’alerta després d’intentar localitzar-la sense obtenir resposta. En rebre l'avís, la Policia Local de Lloret s'ha traslladat fins la casa per fer les comprovacions i, un cop al domicili, quan han localitzat els cossos, han alertat els investigadors dels Mossos, que s'han fet càrrec del cas.

A dins de l’habitatge han trobat les dues dones mortes amb signes de violència i, segons l’ACN, la policia investiga si un ganivet i una destral que han trobat al lloc dels fets podrien ser les armes del crim. La mateixa agència ha explicat que els Mossos situen el doble crim la passada nit perquè el fill va poder parlar dilluns al vespre amb la família.

Al llarg de la tarda, diferents efectius de la policia científica i de la comitiva judicial han recollit proves i mostres i, cap al vespre, han efectuat la retirada dels cossos. L’Institut de Medicina Legal de Girona s’encarregarà de realitzar les autòpsies, que haurien d’esclarir les causes de les morts. 

Poc coneguts entre els veïns

La parella eren d’origen rus i feia una desena d’anys que vivien en aquesta casa, situada a la urbanització Els Pinars de Lloret de Mar. Primer van comprar un habitatge al carrer Albareda i, al cap d’un temps, van adquirir el solar adjacent que dona al carrer Castelló i que van convertir en un gran jardí amb piscina i pista de tenis. 

La majoria de veïns només coneixien el matrimoni de vista, ja que residien a Lloret a temporades. “Venien uns dies i després tornaven a marxar. Ara feia temps que no els vèiem, però van arribar fa tres o quatre dies”, han indicat els dos veïns que viuen als laterals de l’habitatge, i també assenyalen que tenien vehicles d’alta gamma. Cap dels veïns de la parella havia sentit res en les últimes hores, ni havien presenciat mai cap conflicte o discussió entre ells. Tampoc saben a què es dedicaven ni si treballaven. 

Des de la conselleria d’Igualtat i Feminismes han fet un tuit explicant que estan fent un seguiment del “presumpte doble feminicidi” a Lloret de Mar. “Acompanyem l'Ajuntament i posem els nostres serveis a disposició de la família i l'entorn en aquests moments tan tristos”, han escrit.

Si es confirma la naturalesa masclista d'aquestes morts, es tractaria de la quarta i cinquena víctimes de la violència masclista aquest any a Catalunya, les número 12 i 13 a Espanya. Els fets de Lloret arriben només tres dies després que un home matés la seva dona davant la filla a Vilanova del Camí (Anoia).

stats