Societat 19/01/2019

Investiguen la desaparició d'un veler llogat a Palma amb tres tripulants

El veler està desaparegut des del 5 de gener

Ara Balears
1 min
El vaixell 'Salvamar Alnilam' ha transportat el bussejador fins al port / CGT FeTyC

PalmaLa Policia Nacional i la Guàrdia Civil investiguen la desaparició d'un veler llogat a Palma amb tres homes que va sortir de la capital balear el 5 de gener i que ningú sap on és, ni els seus familiars ni l'empresa propietària del vaixell.

Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat aquest dissabte a Efe que s'està investigant aquest cas després que els familiars no hagin pogut contactar-hi telefònicament des del 5 de gener. Els tripulants són Álvaro Aguirre, de 67 anys, Antonio Fernández, de 66, i Fernando Mogica, de 48, i pel que sembla són amics i residents a Alacant.

A causa de la falta de notícies, dia 11 el fill d'Álvaro Aguirre va interposar una denúncia davant la Policia Nacional d'Alacant, mentre que l'empresa propietària també va posar-ne una altra aquest dijous davant la Policia Nacional de Palma, ja que no han tornat el veler.

Un portaveu de Salvament Marítim de les Illes Balears, organisme dependent del Ministeri de Foment, ha assenyalat aquest dissabte que, davant l'"absència temporal de notícies" de l'embarcació, s'han rastrejat tots els ports, clubs nàutics i marines d'Espanya per comprovar si el veler ha arribat a algun port, però de moment la cerca ha estat negativa.

Els tripulants del veler tampoc responen a les telefonades que està realitzant Salvament Marítim a l'equip que té instal·lada l'embarcació i que forma part del sistema mundial de seguretat marítima.

stats