Societat 07/07/2021

Investigadors de la UIB exigeixen a Armengol que faci front al canvi climàtic

Les Illes Balears baten rècords de temperatures cada any i el nivell de la mar continua pujant

ARA Balears
1 min
Francina Armengol reunida amb els investigadors de la UIB

PalmaEl canvi climàtic ha estat el protagonista de la reunió que han mantingut aquest dimecres la presidenta del Govern i els investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB). El subdirector del Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic (Lincc) de la Universitat, Pau de Vílchez, ha traslladat a Francina Armengol la urgència de fer front a l'emergència climàtica, que "tindrà greus conseqüències per a la salut, l'economia i la societat".

El també professor de dret de la UIB ha declarat que "les institucions han de treballar per garantir un futur a les pròximes generacions". A més, Vílchez ha assegurat que, a les Illes Balears, "cada any batem rècords de temperatures i el nivell de la mar no deixa de pujar".

El subdirector també ha informat la presidenta del Govern de la feina que fan les assemblees ciutadanes pel clima, que rep el suport de la UIB i d'Europa. Ha destacat que són "eines de participació que ajuden a donar resposta a la crisi climàtica".

Finalment, ha detallat que aquestes assemblees serveixen perquè persones que "no tenen gaire coneixement sobre el canvi climàtic puguin aprendre què és i quins són els problemes i les possibles sortides". Així mateix, "actuen com un espai de debat del qual sorgeixen propostes que es presenten a les administracions públiques", ha conclòs.

stats