Els busos interurbans incrementaran el servei en les línies de major demanda amb l'entrada a la fase 2

També s'han ampliat les mesures de prevenció per tal de garantir als usuaris un viatge segur en termes sanitaris

L'arribada de la fase 2 a Mallorca, Menorca i Eivissa ve acompanyada d'un increment dels serveis del transport públic. Segons ha informat el Govern balear en un comunicat, dilluns 25 de maig entra en vigor una modificació dels horaris de les línies dels autobusos interurbans (TIB). Suposarà un increment del 21% del servei respecte de l'oferta que hi ha actualment. D'aquesta manera, les Illes Balears entraran a la fase 2 amb el 61,2% del servei que hi havia abans de la declaració de l'estat d'alarma.

Els nous horaris impliquen un augment de les freqüències en denou línies del bus interurbà, que principalment sofriran variacions els dies laborables. Les línies que modifiquen horaris són: Port d'Andratx-Palma (L102), Peguera-Magaluf-Palma (L104), Galilea-Palma (L140), Estellencs-Palma (L200), Port de Sóller-Valldemossa-Palma (L210), Port de Sóller-Palma (L211), Pòrtol-estació de Marratxí (L301), Hospital Joan March-Palma (L302), Inca-Sencelles-Palma (L310), Port de Pollença-Palma (L340), Platja de Muro-Alcúdia-Palma (L351), Cala Rajada-Palma (L411), Costa dels Pins-Palma (L412), Montuïri-Manacor (L421), Cales de Mallorca-Manacor (L424), Son Servera-Manacor (L432), Cala d'Or-Cala Rajada (L441), Campos-Palma (L500), Cala d'Or-Palma (L501). La línia de Portocolom-Palma (L490) ja va modificar l'horari el dilluns 18 de maig.

Per a més informació d'horaris o sobre altres mesures relacionades amb el transport públic interurbà, podeu consultar la web www.tib.org.

Mesures preventives en el transport públic

Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge s'han establert unes mesures de prevenció per tal de garantir als usuaris un viatge segur en termes sanitaris. Amb aquest objectiu s'ha incrementat la neteja dels vehicles i dels espais públics de la xarxa de transport. D'aquesta manera, cada tren es neteja cada vegada que finalitza el trajecte a l'estació Intermodal.

A més, s'han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a diferents espais de l'estació Intermodal i dins dels trens i dels busos per tal de facilitar que l'usuari es pugui rentar les mans.

D'altra banda, per poder mantenir la distància de seguretat entre els usuaris, s'han senyalitzat els recorreguts recomanats a l'estació principal de Palma, i dins dels vehicles s'han marcat els seients que poden ocupar els usuaris.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF