Societat 27/12/2022

Ascendeixen a 75 els migrants interceptats quan intentaven entrar a les Balears en les últimes 24h

Algunes de les embarcacions han aconseguit arribar a la costa i les persones que hi viatjaven han estat localitzades a carreteres o nuclis urbans

ARA Balears
2 min
Una pastera en una imatge d'arxiu.

PalmaNova arribada de pasteres a les Illes Balears. Després que durant la jornada d'aquest dilluns s'interceptassin 61 migrants quan intentaven entrar a l'Arxipèlag, aquest dimarts la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han localitzat i detingut 75 persones arribades a l'Arxipèlag a bord de diverses embarcacions. Tres de les pasteres han arribat a Mallorca i altres tres a Formentera. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha explicat que els migrants estan en aparent bon estat de salut i han estat traslladats a Palma.

La primera embarcació ha arribat a la 1.30 h de la matinada a Cala Santanyí. Salvament Marítim i la Policia Local del municipi l'ha interceptada prop de la costa quan intentava entrar a l'illa. En aquesta pastera hi viatjaven 15 persones, totes d'origen magrebí i en bon estat de salut.

La segona embarcació ha arribat a la mateixa zona poc menys d'una hora després (a les 2.15 h). Segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, en aquest cas els migrants han aconseguit arribar a la costa, però han estat detinguts a la carretera de Santanyí (Ma-6110. En aquesta pastera hi viatjaven vuit persones, també totes d'origen magrebí i en bon estat de salut.

A les 3.30 h s'ha interceptat la tercera pastera que ha arribat aquest dimarts a l'Arxipèlag. En aquest cas, l'embarcació ha estat localitzada al far d'Ansiola (Cabrera) i s'han detingut 17 persones quan intentaven entrar a l'illa.

La quarta embarcació, que ha estat localitzada a l'illa de Formentera, ha arribat a les 3.35 h i a la pastera hi viatjaven 13 persones, totes d'origen magrebí. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que els migrants han estat interceptats i detinguts a la Punta Rasa i que tots estan en aparent bon estat de salut.

En la cinquena de les actuacions, un total de nou migrants han estat localitzats al nucli urbà de La Mola de Formentera al voltant de les 13.15 hores. En la intervenció hi han participat patrulles de Seguretat Ciutadana i de la Policia Local de l'illa.

La sexta pastera ha estat albirada a les 22:26 hores i en ella viatjaven altres 13 persones, que han desembarcat en la Platja de Migjorn de Formentera. Com en l'anterior de les arribades, també han participat la Policia Local i Seguretat Ciutadana.

stats