Societat 19/06/2022

Intercepten 17 migrants arribats a Cabrera de manera irregular

Se sumen a les vuit pasteres amb 103 migrants que van arribar a principi de la setmana passada

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Cabrera.

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat a primera hora d'aquest diumenge 17 migrants procedents del nord d'Àfrica que han arribat al Parc Nacional de Cabrera de manera irregular i que es troben en bon estat de salut.

Del total, 12 han arribat en una primera entrada irregular per mar a les 6.50 hores i cinc, en una segona entrada registrada a les 8.10 hores, segons recull Europa Press.

Aquest succés se suma a les sis pasteres amb 113 migrants que van arribar a principi de la setmana passada en tan sols un dia a les Balears, xifra que suposà la més alta de persones arribades alhora d'ençà que havia començat l'any. De fet, a les Illes ja han arribat unes 490 persones de manera irregular, amb 35 pasteres, segons les xifres recollides per la Guàrdia Civil.

A més, Salvament Marítim va interceptar dijous horabaixa dues pasteres a les costes de Formentera. L'equip va rescatar els ocupants i es va dirigir cap al port d'Eivissa amb 23 supervivents i el cadàver d'una persona, trobat en una de les dues embarcacions interceptades.

La crisi entre Espanya i Algèria posa les rutes migratòries entre el nord d'Àfrica i les Balears en el punt de mira, ja que les desavinences amb ambdós països podrien repercutir en la pressió migratòria de les Illes.

stats