Societat 02/11/2022

Una instal·lació d'autoconsum al teatre Principal de Palma beneficiarà 20 llars i 4 empreses

L'estructura permetrà l'estalvi de 275 euros anuals en la factura elèctrica dels consumidors que estiguin associats

1 min
El Govern projecta al Teatre Principal de Palma un autoconsum compartit que abaratirà la factura de la llum.

PalmaEl Govern projecta al teatre Principal de Palma un autoconsum compartit que abaratirà la factura de la llum de fins a 20 llars i 4 empreses. La instal·lació, impulsada per l’Institut Balear de l’Energia (IBE), estarà situada a les teulades del teatre, sumarà 32 kW de potència —11 kW dels quals aniran destinats al consum del teatre— i suposarà un estalvi d’emissions de 24,5 tones de CO2 a l’any.

La inversió de l'IBE en el projecte és de 50.000 euros. Així, permetrà l'estalvi de 275 euros anuals en la factura elèctrica de cadascun dels consumidors que finalment hi estiguin associats. D'aquesta manera, particulars i empreses de l'entorn podran consumir energia directament de la instal·lació pagant una petita quota anual, segons la potència que se sol·liciti, a raó de 100 euros per kW. En el cas dels particulars podran sol·licitar una participació de 0,5 kW o d'1 kW, i en el cas d'empreses d'1 kW. A més, es preveu que la instal·lació ja estarà en funcionament a principi de 2023.

La instal·lació compartirà dos terços de la seva potència per subministrar energia fins a 20 llars (13 kW) i 4 pime (8 kW), donant preferència a les que acreditin vulnerabilitat. El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, que ha presentat la iniciativa aquest dimecres, ha declarat que "la posada en marxa d’aquest projecte suposa fer una passa més en el procés de descarbonització de les Illes, però també en el repte que tenim de democratitzar l’energia".

stats