Societat 12/08/2019

Inspeccionen 129 vaixells de xàrter nàutic a les Balears

Per ara, les empreses i embarcacions revisades compleixen amb la normativa

Ara Balears
1 min
Els xàrters nàutics no volen 
 La privatització dels ports

PalmaEl Govern ha iniciat dues noves línies de control del xàrter nàutic, amb les quals ha revisat 17 empreses des del 25 de juliol i ha controlat la documentació de 129 embarcacions, que s'afegeixen a les existents.

Aquests nous mecanismes de control consisteixen a fer inspeccions a empreses del sector per comprovar que compleixen la legalitat en la seva activitat i fer revisions aleatòries de la documentació presentada a la Direcció General de Transport Marítim i Aeri de les declaracions responsables corresponents a les embarcacions destinades al servei de xàrter, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat.

Per ara, les empreses i embarcacions inspeccionades compleixen amb la normativa. No obstant això, els indicis revelen la presència d'embarcacions de bandera estrangera sense el 'Commercial use certificate' donades d'alta en el Registre balear de lloguer d'embarcacions d'esbarjo.

Fruit d'aquestes actuacions, s'han detectat deficiències que han donat lloc a l'inici dels corresponents expedients informatius. Està previst que es faci una nova revisió aleatòria d'una altra remesa d'expedients de declaracions responsables.

Les declaracions responsables presentades fins a l'1 d'agost d'enguany suposen un increment de gairebé el 42% respecte de les existents de l'any 2018. Pel que fa als expedients sancionadors oberts per la Conselleria, el 2015 van ser 3, el 2016 van ser 22, el 2017 van ser 10, el 2018 es van presentar 68 denúncies i es van obrir 25 expedients sancionadors, i enguany hi ha 8 denúncies i 5 expedients.

stats