Societat 10/05/2021

Un informe de l'EMT reclama mantenir la circulació dels busos al carrer de Nureddunna

El document adverteix que canviar la parada actual perquè la via sigui només per a vianants implicarà una despesa de 215.531 euros addicionals cada any

2 min
El carrer Nuredduna de Palma

PalmaUn informe de mobilitat del Departament de Planificació de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma reclama mantenir la circulació dels busos al carrer de Nureddunna, que Cort convertirà en una via únicament per a vianants. El document, que no és vinculant, segons expliquen fonts del Departament de Mobilitat del Consistori, demana que s'estudiï la possibilitat de combinar la pacificació del carrer amb el transport públic com fan altres ciutats, com ara Bilbao, Vitòria i Saragossa.

L'informe adverteix que desplaçar la parada de bus actual del carrer de Nuredduna fins al carrer de Nicolau de Pacs, com preveu Cort, implicarà una despesa anual de 215.531 euros addicionals i incrementarà el temps de recorregut dels busos que passen per Son Gotleu, el Rafal i el Vivero. Tancar la circulació al carrer de Nureddunna, a més, augmentarà quasi un 60% la intensitat del trànsit al carrer d'Aragó.

El projecte implicarà desviar les línies de l'EMT que passen per Nureddunna (4,5 i 16), pel carrer d'Aragó i l'informe comenta que l'espai que tindran els busos per voltar entre el carrer d'Aragó i el carrer Nicolau de Pacs serà molt limitat. Pel que fa al gir entre el carrer Nicolau de Pacs i de Uteam, l'estudi diu que no hi ha marge perquè dos busos passin amb seguretat perquè els vehicles han d'envair part del carril contrari quan fan la maniobra.

Les mateixes fonts de mobilitat consultades asseguren que malgrat les conclusions de l'informe el projecte continua endavant i apunten que una intervenció perquè un carrer sigui per a vianants sempre té efectes sobre la mobilitat. En canvi, les entitats contràries a la iniciativa de Cort l'Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau, Flipau amb Pere Garau i ARCA, han reclamat paralitzar la tramitació del projecte per "obrir un procés de diàleg" i "consensuar" l'actuació.

Les entitats han fet públic l'informe de l'EMT aquest dilluns, dues setmanes després que la Junta de Govern desestimàs íntegrament les seves al·legacions contra el projecte. Cal recordar que, segons les organitzacions, només actuar en la zona del barri més propera al centre i amb una renda per càpita més alta respecte d'altres zones de Pere Garau provocarà més desigualtats socials.

stats