Descomptes
Societat 28/03/2023

Suspesa la campanya de bons de PalmaActiva fins que se solucionin les deficiències del programa

La caiguda del sistema provocà indignació i llargues coes just començar la campanya

ARA Balears
2 min
Es descomptaran 10 euros per cada 16 euros de compra

PalmaL'Ajuntament de Palma ha decidit suspendre la campanya de bons de PalmaActiva fins que s'hagin arreglat les deficiències que presenta el servidor des d'aquest passat dilluns. La iniciativa de vals de descompte posada en marxa per l'Ajuntament de Palma i PalmaActiva començava aquest dilluns 27 de març a les 17 h. Foren moltes les persones que s'havien dirigit a establiments adherits als voltants d'aquesta hora per poder beneficiar-se d'aquesta campanya de descomptes. La sorpresa va arribar quan els comerciants constataren la impossibilitat d'aplicar els descomptes, ja que el sistema informàtic amb el qual es validen els descomptes va col·lapsar.

En aquest context, la majoria de comerciants optaren per prendre nota a mà de les dades dels clients i la compra que havien fet per poder-los aplicar el descompte quan el programa de validació funcionàs. Centenars de persones acudiren a algun dels més de 400 establiments adherits en aquesta edició de la campanya de bons. Amb tot, l'Ajuntament de Palma assenyalà que la caiguda del sistema fou provocada pel gran nombre d'entrades al sistema alhora.

El president de Pimeco, Toni Fuster, ha lamentat la situació que es va viure aquest passat dilluns quan es donava el sus a la campanya que era tan esperada per comerciants com per consumidors. Fuster ha considerat que va ser un error de l'Ajuntament el fet d'haver canviat de servidor i ha afegit que no hi havia "cap necessitat", ja que els altres anys sempre havia funcionat. Ho ha explicat aquest dimarts a IB3 Ràdio, on també ha assenyalat que aquest mateix matí hi ha prevista una reunió amb els tècnics de PalmaActiva per arreglar la situació. L'Ajuntament de Palma no ha volgut fer declaracions fins després de la reunió.

Des del Gremi de Llibreters també han manifestat el seu malestar per la situació generada aquest dilluns horabaixa. "Si bé és intolerable que ens 3 hores no s'hagi pogut restablir la plataforma per al seu ús, encara és més preocupant que ningú doni una resposta a comerciants i clients perquè l'horari de Palmaactiva és fins a les 15h", han assenyalat. "No sabem què hem de dir als clients que han esperat durant hores i que, segurament, demà no podran tornar", han afegit.

Per tot això, des del Gremi de Llibreters han demanat que s'assumeixin les responsabilitats pertinents pels membres del Consistori, que s'adoptin les mesures necessàries per solucionar els problemes i que els comerços no es vegin perjudicats per les mesures que han hagut d'improvisar. A més, han considerat "una vergonya" que no es tinguin en compte dates assenyalades pel sector del llibre. "Si aquesta iniciativa és per fomentar el petit comerç, no s'estén que la tercera tongada dels vals coincideixi amb Sant Jordi i faci perillar les vendes de la diada més important per als llibreters", han criticat.

stats