Societat 09/02/2021

Incineren tres tones de droga que es va confiscar l'any passat a Son Reus

S'han cremat 1.500 quilos de cànnabis, 250 quilos de cocaïna i 10 quilos més d'amfetamines

ARA BALEARS
1 min
La droga que es va confiscar l'any passat.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha incinerat aquest dimarts tres tones de droga a la planta incineradora de Son Reus, segons ha informat en un comunicat.

Aquesta droga es va confiscar l'any passat en diferents operacions policials contra el tràfic de drogues que varen dur a terme la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els diferents cossos policials locals de les Illes. Així, a la planta incineradora s'han cremat 1.500 quilos de cànnabis, 250 quilos de cocaïna i 10 quilos més d'amfetamines.

Una de les majors partides, de 145 quilos de cocaïna, la va intervenir la Guàrdia Civil a la mar entre Eivissa i Formentera el juny del 2020 i 14 quilos més d'aquesta droga la varen confiscar durant un control al Port d'Alcúdia.

Per part seva, la Policia Nacional va aconseguir eliminar el magatzem més gran de droga de Palma, un búnquer de més de 200 metres quadrats del clan del Pablo. A més, varen desmantellar, durant l'operació Gas, un laboratori clandestí que transformava i adulterava substàncies estupefaents, on varen confiscar més de dos quilos de cocaïna.

Des de la Delegació del govern han remarcat que la cocaïna que s'ha cremat avui tenia una puresa mitjana del 75%, segons les anàlisis efectuades per l'Àrea de Sanitat, i que aquestes partides de droga procedeixen de 8.518 decomisos administratius i 3.528 expedients de decomisos judicials.

stats