Societat 28/04/2021

Inauguren la primera fàbrica de mascaretes FFP2 de les Balears

Les produeix l'empresa Sanitary Services Balear, ubicada a Marratxí

ARA Balears
1 min
Imatge de la inauguració de la fàbrica de Sanitary Services Balear

PalmaSanitary Services Balear produirà les primeres mascaretes FFP2 a les Balears. Aquest dimecres s'ha inaugurat la fàbrica, ubicada a Marratxí, en un acte en què han assistit el gerent de l'empresa, Ricardo Alonso, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el batle del municipi, Miquel Cabot.

Alonso ha assegurat que es tracta d'un producte "excel·lent" que poden començar a produir després d'adquirir tota la maquinària i els permisos i la formació "perquè la normativa estatal i europea és molt dura per aquest tipus d'empreses, però ho hem aconseguit".

El gerent ha nomenat com a punts forts del projecte el fet que es donarà el 6% de les mascaretes produïdes a ONG i a persones vulnerables, i un de cada tres llocs de treball es reservarà a persones amb algun tipus de discapacitat. De fet, treballen un acord amb Amadip.

"Hem descobert que necessitam aquest material essencial perquè recórrer a fora sempre és molt més complicat. Poder-nos abastir d'allò bàsic és essencial", ha afirmat Francina Armengol. En aquesta línia, ha assenyalat que el projecte fomenta "l'economia circular i de quilòmetre zero, que és tan necessària".

"Presentau un producte més bo que el de la Xina, és el que veneu i és el que nosaltres compram", ha afegit el batle Miquel Cabot, que ha donat l'enhorabona a l'empresa "per ser valents i confiar en Marratxí".

stats