Es Baluard
Societat 09/06/2024

Impulsen una recollida de firmes per evitar que es faci un 'beach club' a Es Baluard

ARCA insta les administracions a projectar una terrassa sense parets ni mobiliari innecessari

ARA Balears
2 min
Imatge de les obres un dia després que el Consell de Mallorca les aturés.

PalmaARCA ha impulsat una recollida de firmes per evitar el model de terrassa estil beach club que es vol autoritzar al Baluard de Sant Pere. Per aquest motiu, han demanat a les tres administracions que formen part del patronat d'Es Baluard que replantegin el model de terrassa per evitar-hi l'impacte "innecessari i agressiu" envers el patrimoni.

"El Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han de fer les passes necessàries per aconseguir una terrassa lliure de parets separadores, tendals, grans jardineres, mobiliari innecessari i apropiació d'un espai públic de gran valor patrimonial", ha assenyalat l'entitat.

"Sempre hem dit, i repetim, que és correcte que hi hagi un bar o restaurant vinculat al museu, però de cap manera es pot permetre la invasió que es vol consumar", han aclarit. Per aquest motiu, ARCA ha impulsat una recollida de firmes per mostrar el suport a la negativa d'autoritzar aquest tipus d'establiment. Per fer-ho s'ha d'enviar un nom complet al WhatsApp de l'entitat: 638 16 88 41. La iniciativa ja té unes 200 adhesions.

 Manifest 

Les persones que donen suport a aquesta petició demanen a les tres administracions, Govern Balear, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma, i membres del Patronat del Museu Es Baluard de Palma que es replantegin el tipus de terrassa que s'ha permès a Es Baluard i que es facin les passes necessàries per aconseguir una terrassa lliure de parets separadores, tendals, grans jardineres, mobiliari innecessari i apropiació d'un espai públic de gran valor patrimonial.

També ha de deixar suficient espai lliure a tot el perímetre, a fi que tota la ciutadania pugui gaudir d'aquesta important terrassa-mirador lliurement. Igual que qualsevol terrassa ubicada ara a l'espai públic de Palma, hauria de tenir taules, cadires i algun para-sol. És a dir, hauria d'estar subjecta a les mateixes normes que marca la normativa d'ocupació de la via pública de Palma. El Baluard de Sant Pere va ser declarat BIC (Bé d'Interès Cultural) el 1942 i té la major qualificació patrimonial de l'Ajuntament de Palma, A1.

stats