Energia
Societat 23/03/2023

Les Illes ja tenen 36 aparcaments públics solaritzats

S'han instal·lat plaques solars als pàrquings de l'Hospital d'Inca, al del Mateu Orfila i al del Centre de Salut de Sant Antoni

1 min
Plaques solars instal·lades a l'Hospital d'Inca

PalmaLes Illes ja disposen de 36 aparcaments públics solaritzats, una superfície que suma un total de 148.704 metres quadrats. Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, ja s'han instal·lat plaques solars als aparcaments de l'Hospital d'Inca, al de l'Hospital Mateu Orfila (IBE) i al del Centre de Salut de Sant Antoni, i permeten generar al voltant de 14 MW.

A més, el Govern preveu que amb el Pla d'Autoconsum es puguin solaritzar tots abans del 2026, "si no guanya un altre partit que desestimi el projecte". En aquest sentit, des de la Conselleria assenyalen que ja s'estan fent projectes, com ara el de l'Hospital de Manacor, i es preveu poder licitar "ben aviat" les obres de molts d'ells.

Pel que fa a la resta d'aparcaments públics i privats, asseguren que no saben quants n'hi ha que disposin actualment de plaques solars. Així, detallen que els aparcaments que són de més de 500 kW han de tenir una autorització administrativa, mentre que la resta, no. D'aquestes característiques n'han detectat quatre, els quals sumen 3 MW, que aproximadament són uns 32.000 metres quadrats.

stats