Gastronomia
Societat 16/11/2022

Set de cada deu illencs consumeixen plats precuinats cada setmana

El 73% dels habitants de les Illes afirma menjar aliments d'aquest tipus, enfront del 66% de la mitjana estatal, segons un estudi

ARA Balears
1 min
Envasos de menjar preparat en una botiga

PalmaSet de cada deu illencs consumeixen plats precuinats cada setmana. Això fa que les Balears siguin la comunitat que lidera el consum d'aquest tipus de menjar. Així ho exposen les dades recollides a l'informe Percepció vs realitat en els hàbits d'alimentació dels espanyols: Anàlisi de la percepció de la qualitat de la dieta de la població enfront de la realitat dels seus hàbits de dieta, cuina i compra, elaborat per Vivaz, a través d'una enquesta feta a més de 1.700 persones.

D'acord amb aquest estudi, el 61% dels balears valora la seva dieta de notable o excel·lent, per sota de la mitjana estatal, que és d'un 76%. Això no obstant, el 33% dels illencs admet consumir ultraprocessats tres o més dies a la setmana i el 73% afirma menjar plats precuinats cada setmana. A més, gairebé un de cada deu balears assegura que demana menjar a domicili dues o tres vegades a la setmana o més.

Així doncs, les Illes són la comunitat que lidera el consum de plats precuinats; les segueixen Madrid, amb un 72%, Catalunya i les Canàries, amb un 71%, enfront de la mitjana estatal, que és d'un 66%.

stats